Не сервирайте тези храни на японци

Ако не искате да уплашите японските си приятели с познати за вас, но непознати за тях, кулинарни съчетания, имайте предвид следните храни и подправки, които трябва да с голямо внимание да използвате в храната, която им сервирате.

Сирена
Сирена като камембер, бри и синьо сирене – твърде силните им миризми отблъскват японците.

Оризов пудинг
В българската кухня присъства един много познат и любим на децата десерт – мляко с ориз. За един японец обаче подобна смесица от мляко, захар и ориз е истиски шок и ще бъде много неприятна изненада за тях.

Обелки
В Япония всичко плодове и зеленчуци задължително се белят при консумация. Затова и може да ви изгледат с учудване, ако захапете една необелена ябълка или праскова.

Кафяв ориз
За по-възрастните японци кафявият ориз е символ на по-беден живот, което го прави непредпочитана храна. Още повече, че той е по-твърд и се дъвчи по-трудно от хубавия пухкав бял ориз.

Натто
Макар че това е част от японската кухня, ферментиралите соеви зърна са доста непредпочитана храна от местните.

Целина
Внесена от датските търговци през периода Едо, целина се среща в Япония, но не е особено тачена. Специфичният й аромат, който отблъсква японците, се дължи на веществото апиол, присъстващо и в магданоза.

Горчиво
В допълнение японците имат много ниска поносимост към горчиви храни – в това число се включват доматите, дроб и кисели краставички.

Вашият коментар