Корейски мекички с пълнеж – хотток

Хотток е традиционна корейска храна, която обикновено се продава по уличните сергии. Корейците обичат да я си похапват, докато е студено, защото е най-вкусна още гореща. Пробвайте се с рецептата по-долу и си направете сами хотток. Необходимите съставки могат да се намерят навсякъде.

Основните продукти:
– ½ чаша топла вода
– ½ супена лъжица мая
– ½ супена лъжица захар
– 3 чаши брашно
– 1 чаша мляко
– ½ супена лъжица сол

Пълнежът на хотток се състои от следните продукти:

– ¼ чаша кафява захар
– ¼ чаша обикновена захар
– 15 фъстъка, нарязани на ситно (около 1½ супена лъжица)
– ½ чаена лъжица канела

Начин на приготвяне
1. В половината чаша топла вода се добавят ½ супена лъжица мая и ½ супена лъжица захар. Сместта се оставя на топло за 5 минути. Междувременно пресейте 3 чаши брашно в голяма купа.

2. Добавете към купата сместта с маята, 1 чаша мляко и половината супена лъжица сол. От всичко това омесете тесто. Имайте предвид, че то ще е доста лепкаво, затова слагайте брашно на ръцете си.

3. След като омесите тестото, оформете го като топка и го покрийте с пластмасово фолио.

4. Стъпката препоръчва да го сложите във фурната само с включена лампа, чиято топлина ще е достатъчна, за да бухне тестото в следващите 3 часа. Обаче ако нямате подобна фурна или лампата ви не работи, просто го оставете на най-ниската степен или някъде на по-топло за 3 часа.

5. След 3 часа тестото трябва да е удвоило размера си.

6. Подготовката за пълнежа – смесете всички посочени по-горе съставки.

7. Намазнете ръцете си, преди да започнете да работите с тестото. Откъснете парче от него, не по-голямо от топка за голф, разточете го леко да стане по-плоско. Добавете една лъжица от пълнежа в средата на кръглото парче.

8. Завийте тестото около пълнежа и го изравнете.

9. В предварително загрят тиган на средновисока температура налейте малко олио и поставете топчетата тесто в него.

10. След около 10 секунди, обърнете топчетата и ги натиснете с шпатула, за да станат плоски. Пържите, докато и двете страни на хотток станат златистокафяви.

Вашият коментар