Историята на едно успешно дуо

Тяхна комедийна шега е следното твърдение: „Общият ни коефициент на интелигентност е 200. На едната е 100 и на другата е 100. Кой друг може да се похвали с подобно качество?

Кой е виновникът за емоционалната история в историческата драма „Hong Gil Dong„? Кой ни причини тонове смях заради забавните моменти в „Delightful Girl Chun-hyang„? Кой изстреля в звездното небе чаровницата И Да Хи с „My Girl„? Кой накара хиляди тийнейджърки да се влюбят в членовете на измислената банда „A.N.JELL“? Е, можете да не обвинявате само един човек, а цели двама. Това са създателите на сценариите за тези драми – Хонг Чонг Ън и Хонг Ми Ран. Не сте чували за тях? Вероятно ги познавате под другото им име – сестрите Хонг, тимът, който си създаде солиден имидж през последните години като сценаристки на хитови комедийни романтични истории.

За 5 години в бранша в актива им стоят драмите:

  • Delightful Girl Chun-hyang, KBS 2005
  • My Girl, SBS 2005-06
  • Fantasy Couple, MBC 2006
  • Hong Gil Dong, KBS 2008
  • You’re Beautiful, SBS 2009
  • My girlfriend is Gumuho, KBS2 2010

Въпреки че последните две не минаха считания за висок рейтинг от 20%, успехът им беше неоспорим заради огромния брой фенове и отзиви от тях, които им донесоха допълнителна слава, съизмерима с предишните.

По-голямата сестра Хонг Чонг Ън е на 35, а по-малката Хонг Ми Ран е на 32, което ги прави едни от най-младите дебютирали сценаристи – само на 31 и 28 съответно по време на първата си драма, донесла им космическия 32% рейтинг.

Може и да не са най-известните в бранша като Ким Су Хьон („Mom Has Grown Horns“) и Но Хи Кьонг („Worlds Within“), които печелят уважение със своите по-сериозни творения, но сестрите Хонг са със сигурност на първо място в класацията за най-добри сценаристи в комедийно-романтичната сфера. Повечето корейски сериали залагат на актьорите или режисьорите, но драмите на сестрите вече получават начален тласък само защото те стоят зад сценария, което става нещо като запазена марка за много смях, динамично действие и романтика.

Хонг Чънг Ън споделя как са започнали със сестра си “ И двете работехме в развлекателната индустрия, когато решихме да поработим заедно върху една драма. Ако първият ни проект не беше постигнал успех, сигурно нямаше да продължим.“ И двете изпитват дълбоко уважение към баща си, който ги е научил на строга работна етика – още от малки им е повтарял, че трябва да работят, за да живеят. Това повлиява и на персонажите, които те създават в драмите си – усърдни и отдадени на работата си.

Нов тласък за актьорските кариери

Талантът на сестрите Хонг помогна неимоверно на кариерите на актрисите, участвали в техните драми. Хан Че Йонг, която беше известна повече като „кукла Барби“ заради фигурата си, отколкото заради актьорския си талант, преобърна представите на всички с ролята си на Чун Хянг и се трансформира в смела, оптимистична и трудолюбива ученичка. И Да Хи с тежкия си образ от  Lotus Flower Fairy изненада с дръзкото си и сладко превъплъщение в „My Girl„. Хан Йе Съл понасяше много критики за слабата си игра, докато образът й на  привилегированата и груба Ана не спечели зрители със забележителните си хапливи реплики в драмата Fantasy Couple. А невероятната игра на Сонг Ю Ри в Hong Gil Dong впечатлила дотолкова самите сестри Хонг, че те дори се включили с похвали към актрисата на сайта на драмата. Целта им при подбора на актьорите е била да не привличат първоначално внимание с участниците, а да поставят акцента върху героите и тяхната индивидуалност.

Рейтингите

Фактор, който не може да бъде игнориран – зрителския интерес. Необходимото зло в телевизионната индустрия. Първите две драми на сестрите Хонг бяха облагодетелствани в това отношение, но третата (Fantasy Couple)  стартира доста трудно с 11.1% и успокоението идва постепенно, заедно с покачването на рейтинга, достигайки до 22.7 %.

По-скромен успех постигат с „Hong Gil Dong„, която е малко по-дълга от стандартната 16-епизодична драма със своите 24 серии. Сестрите споделят, че са се заели без никакъв страх с този сценарий, но допълнителните епизоди се оказали изключително трудни. Усещането е било за двойно повече работа за двойно по-дълъг период. Изказват възхищението си към Канг Джи Хуан, който поема отговорността да износи на свой гръб драмата, както и към Сонг Ю Ри, която е изиграла по неочаквано добър начин ролята на Инок, и Чанг Гън Сок в ролята на принца, който успешно е заличил детското си излъчване със завладяващ чар на бъдещ крал.

Продължава на следващата страница….

Вашият коментар