Тайната на дълголетието ще дойде от Южна Корея

Очаква се, че в далечната 2030 година южнокорейските жени ще станат първенци по средна продължителност на живот. Изследване от 2017 година разкрива, че тяхната възраст ще достигне над 90 години!
След тях ще се наредят връстниците им от Франция, Япония, Австралия, Канада, Чили и Великобритания със средна възраст от 85 години.

Един от факторите е свързан с ръста на хората. Наблюдава се, че САЩ са единствената богата страна от списъка, където ръстът на населението е в застой и дори има изгледи да намалява – индикатор, който има тясна връзка със здравето и дълголетието. Както е известно, сред американците се наблюдат високи нива на затлъстяване, повишена детска смъртност, липса на равноправие в достъпа до качествено здравеопазване и висока престъпност.

Тайната на дълголетието

Изследователите са проучили фактори като среден индекс на телесна маса и кръвно налягане. Южнокорейските жени имат най-добри показатели и са на първо място сред останалите.
Благотворно се отчита въздействието на корейската диета, особено прочутото кимчи. Ферментиралото зеле съдържа големи количества пробиотик, витамин А и В.

Сред останалите индикатори за по-добро здраве се нареждат увеличената култура на хранене, напредък в икономическо и социално състояние, ниски нива на автомобилни инциденти и висококачествена здравна система – всички от които вдигат нивото на превенция и оцеляване от сериозни заболявания, включително и детската смъртност.

Ако се чудите какво ще стане с южнокорейските мъже – и те няма да изостават. В изследването те се нареждат на второ място, точно след Унгария.

Сигурно искате да знаете и къде сме ние. Българските жени се нареждат на предпоследно място от 35 изследвани страни. Мъжете ни имат по-добри показатели за дълголетие – те окупират 22 място в класацията.

Източник

Вашият коментар