И влюбените имат своя мода в Азия

Какво бихте си помислили, ако видите двойка, която носи еднакви дрехи или в един същи стил, или цвят? Сигурно първото, което ще ви хрумне е – на жените: „Колко сладко!“, на мъжете: „Колко идиотско!“. Нежния пол е по-склонен да приеме подобно хрумване и да експериментира с него, но техните половинки, тук в България, трудно биха се съгласили.
За изненада на тях, тази тенденция е широко разпространена в Азия – Корея, Япония, Китай и мъжете уверено и без притеснения обличат блузи със смешни образи, тениски в розово и дори ярко червени очила. Това е начинът им да демонстрират взаимоотношенията помежду им и да създадат добро настроение не само за себе си, но и за околните.

Възникването на това модно течение преди няколко години започва с желанието на влюбените да демонстрират чувствата си при условия, в които публичното им афиширане е неприемливо. Затова в Китай на някои магазини им хрумва идеята да предлагат дрехи за влюбени, които да провокират приятното усещането за взаимното споделяне на еднакви неща. Колкото и да е детинско, любовта ти дава достатъчно сили да проявиш креативност и склонност към интересното, особено когато това е свързано с любимия човек до теб.

Първоначално тенденцията за общите дрехи на двойките започва с носенето на еднакви блузи или тениски в еднакви цветове.
Напоследък този азиатски феномен еволюира в нови варианти, които не са толкова очебийни. Набляга се повече на детайлите като например – подобни часовници, очила или маратонки. Модната индустрия пуска подхождащи един на друг възглавници, бельо, пръстени. Креативността на дизайнерите достига още по-интересни висини, където виреят не еднакви, а съответстващи си елементи.
В момента има специализирани магазини само за двойки, а някои големи азиатски марки редовно включват в колекциите си дрехи за влюбени.

[pe2-gallery album=“aHR0cDovL3BpY2FzYXdlYi5nb29nbGUuY29tL2RhdGEvZmVlZC9iYXNlL3VzZXIvMTEwODIyODczMDg1ODMxMDIyMjg0L2FsYnVtaWQvNTU3NjgxMTk1MDg0MDg3NzUzNz9hbHQ9cnNzJmFtcDtobD1lbl9VUyZraW5kPXBob3Rv“]

Някои модни критици твърдят, че тази мода отразява стремежа на хората да покажат по фин начин старанието си да съответстват по стил на своята половинка. Дали е просто модна приумица или е наистина любовно послание към човека до теб, подобна смелост заслужава адмирации, особено в предубеденото към публичните прояви на чувства азиатско общество.

Вашият коментар