Защо Сонг Сънг Хон избра романтичната комедия

Как един от най-привлекателните корейски актьори е навлязъл в света на киното? Сонг Сън Хон дава интервю за Yonhap News, ден след края на последния си сериал „My Princess“, в което споделя за миналото си и разкрива възгледите си за професията.

В: Спали ли сте? Казват, че графикът на „My Princess“ е бил убийствен.
О: Снимахме последния епизод до 6 след обяд в деня, когато трябваше да бъде излъчен и веднага след това отидохме на парти по случай финала. Не пих много, но рухнах напълно. Мисля, че просто бях изключително уморен. Мениджърът ми ме вкара в колата и ме закара до вкъщи. Каза ми, че му е отнело около час да ме събуди, за да ме прибере у дома. И днес в 7 сутринта отворих очи. Не знам дали е, защото бях спал малко през изминалите два месеца, но не можех да спя повече. Не успях да гледам последния епизод заради партито, затова станах и го изгледах.

В: Какво чувствате сега, след като приключи? Някакви съжаления?
О: Честно казано, имаше моменти, когато наистина си мислех, че няма да успеем да излъчим епизода. Графикът беше толкова невъобразим… Облекчен съм, че приключихме невредими. Естествено, има неща, за които съжалявам. Но жанрът и моят герой бяха забавни. Мисля, че всяко едно преживяване накрая ме прави това, което съм.

В: Защо този път избрахте романтичната комедия и чакахте толкова време, преди да се пробвате?
О: Със сериала „East of Eden“ и филма „Invincible“ бях поел доста тежки задачи и постоянно слушах от хората около мен да казват, че им липсва онзи Сонг Сънг Хон от времето на дебюта ми с „Three Men, Three Women“. Първите 4 епизода бяха вече написани и бяха много забавни. Но не знаех, че след 5-ти епизод, сценарият щеше да започне да се бави. : ) Защо не съм се снимал досега в романтична комедия? Когато бях малък, исках да изглеждам сериозен. Тогава мислех за проекти не с щастлив с край, а за такива, които имаха резонанс.

В: Какво мислите сега, след като опитахте от този жанр? Много хора казват, че сте намерили призванието си.
О: Винаги слагам маската на сериозност с по-тежките роли, затова този път трябваше да се забавлявам. Наистина го усещах все едно просто си играя. Графикът беше тежък, но самата игра беше забавна. Досега избирах роли, в които се опитвам да съм сериозен, докато нося целия свят на раменете си, но тук не беше нужно, което ми хареса. Ако имам възможност, бих искал да се снимам и във филм от този жанр.

В: Досега никога не сте имали толкова много сладникави сцени. Възможно ли е наистина да сте се влюбили в Ким Те Хи?
О: Ако такова е мнението ви, значи наистина сме играли добре. Снимах се с нагласата все едно наистина се срещаме. Детинската и игрива страна на Пак Хе Йонг е подобна на моята. Но аз действам по-агресивно от него при срещите, затова неговите пасивни изражения на привързаност наистина ме обезсърчаваха. Пак Хе Йонг наистина се колебаеше дали да се ожени за И Сол, но в истинския живот, кога би се случило това? Ако бях на негово място, щях да кажа „Хайде просто да избягаме!“.

В: Чудесно е, че намерихте роля, която да ви подхожда толкова, но не съжалявате ли, че не приехте подобни роли преди десетина години, когато Сонг Сънг Хон е бил „по-красив“? Сега сте вече в средата на 30-те. Чувствате ли се стар?
О: Честно казано, не. В сериала И Ги Гуанг е на 22 и това наистина ме изненада. Но аз все още се чувствам като второкурсник. Вероятно защото продължавам да съм заобиколен от приятелите си от онова време. Ако сравня как се забавлявам сега с тях и как преди – същото е. : )

В: Дори и да не усещате възрастта си, трябва да усещате някаква промяна. Каква е тя?
О: Отношението ми към актьорската игра се промени. Стана, след като се върнах от казармата. Чувството за отговорност е все по-силно и по-силно и откривам наслада в съвсем нови неща. Преди, когато взимах един сценарий, го изигравах като машина. Сега се замислям какво още бих могъл внеса в сцената, което не е написано, и се гледам отстрани.
Не се опитвам вече да изпъквам, научих важността на хармонията. Разбрах, че не мога просто да удовлетворявам амбицията си, а феновете трябва също да се забавляват с проекта. Ако преди следвах собствените си амбиции или се опитвах да съм по-сериозен, сега мисля какво мога да направя за феновете с проектите си.

Получих писма от фенове от чужбина, които ми пишат, че са дошли в Корея заради мен. Това ме накара да усетя ефектите на Халю. Не мисля, че отчитах тези неща преди. Сега това ми внушава чувство за отговорност. И освен това се забавлявам повече. Вече не го усещам само като работа, а искам да се наслаждавам на играта и да се забавлявам. Все още има какво да се изисква от актьорските ми умения, но просто трябва да поработя над тях, а наред с останалото, откривам, че е забавно, и се уча да се радвам на това.

В: Защо преди нямахте амбиции за актьорските си умения?
О: Когато бях по-млад, не съм си и мечтал да стана актьор. Бях обикновено дете и стана обикновен колежанин. И през 1995 един човек, работещ за модната индустрия, дойде и ме попита дали искам да се явя на моден конкурс. Там ме избраха и изведнъж станах модел. Ким Сънг Дже беше главния, а Со Джи Соб и аз бяхме начинаещи. Тогава Ким Сънг Дже почина внезапно, а Со Джи Соб и аз станахме главните модели.
След това се включих в „Three Men, Three Women“. Без никаква подготовка. Така започнах без никаква амбиция за прехрана с това и получих големи критики, че не мога да играя. Сега обаче е различно. Сега това е най-доброто, което мога да върша, и е кариера, в която съм инвестирал повече от 10 години. Ако преди мислех „Това трябва да направя“, сега се замислям първо за феновете и публиката.

В: Страхувате ли се от нещо? Притеснявате ли се от загуба на популярност?
О: Още като млад актьор, си набивах в главата да не се привързвам към популярността. Затова не съм от хората, които се притесняват много за това. Естествено, човек съм, затова е по-добре да си популярен, но знам, че не мога вечно да съм млад. Докато работех с И Сун Дже в „My Princess“, видях колко пламенен е той, дори на неговата възраст, и бих искал да стана като него. Дори се засрамих от себе си, докато го гледах. Той е прекарал младостта си в усъвършенстване на играта си, докато аз никога не съм го правил. Не съм мечтал да съм актьор, когато бях малък. Затова наистина съжалявам, че не съм бил като него.

В: Какво правите, когато имате свободно време?
О: Забавлявам се с приятели или тренирам. Играя голф. Сега като се замисля, животът ми е малко скучен. : )

В: Планове за брак?
О: Наистина искам да имам семейство. Но това не е лесно. Нямам човек до себе си. Кой знае, някой ден може да се появи някой, в който да се влюбя, и да заговоря за брак.

Източник: Yonhap News

Вашият коментар