Седмица под знака на модата

Следващите седем дни Сеул е домакин на събитието „Seoul Fashion Week“. В процеса си към глобализация Сеул избра модната индустрия като един от 6-те съвременни развиващи се отрасли, върху които да се фокусира. Градът подкрепя различни маркетингови иницативи и ревюта, развиващи модната култура.

Промоционалното събитие „Seoul Fashion Week“ е един от основните акценти през годината, свързани с модата, с което градът рекламира процъфтяващата си творческа среда. То се провежда през март и октомври и предлага модни ревюта и изложения, места за обмен на идеи на международно ниво, бизнес форуми и др. Всички обикновени зрители получават шанса да видят последните тенденции в областта, преди дрехите да се озоват по телата на звездите за някоя от бъдещите им изяви.
Това издание ще представи 27 от най-добрите и утвърдени дизайнери на Корея, сред които Чой Бум Сок, Ли Санг Бонг, Сонг Зио, Джи Чон Хи и др. в секцията „Seoul Collection“. Младите им колеги ще могат да се изявят в раздела „Generation Next“. Специално внимание ще се обърне на местни популярни дизайнери като Чой Джи Хьонг от „Johnny Hates Jazz“, Ким Дже Хьон от „Jardin de Chouette“, „Steve J & Yoni P“ и др., чиито колекции ще бъдат представени в секцията „Fashion Takeoff“. Заедно с дизайнерските ревюта, се провежда изложение на 56 модни марки.

Днешният ден бе открит с модно ревю, в което взеха участие няколко звезди от киното и музикалната сцена. На подиума за колекцията на Сонг Джи О излязоха актьорът Ча Сънг Уон (последно той участва в „Athena“), китаристът на CNBlue И Джонг Шин и един от най-известните корейски модели И Су Хьок. Сред гостите в публиката присъстваха част от членовете на групата SS501, актьорът Рьо Сънг Бум, певицата и актрисата Хуанг Бо, Джон Парк и много други.
Източник: Seoulfashionweek

Вашият коментар