Дебюти на корейски изпълнители заливат Япония

От блога на изпълнителния директора на YG Entertainment разбрахме, че 2NE1 ще нахлуят в Япония този февруари. Групата вече е подписала договор с една от водещите японски музикални компании Avex Entertainment. И можем да очакваме първия им сингъл още този месец, а изявите им ще продължат до края на март. След което май и юни 2NE1 ще се готвят за следващия си корейски албум.

Следващите, които ще пуснат  своя дебютен японски сингъл, са D.NA. 23 февруари е датата, когато официално излиза продукцията им. Макар че дебютираха началото на миналата година, вече ги наричат вторите „TVXQ“ заради невероятните им танцови умения. Техният японски също е на доста добро ниво заради множеството им участия като водещи из японските телевизионни шоута, така че няма да имат трудности в промоциите в островната страна.

Компанията Pony Canyon вече ни зарадва, че актьорът Чанг Гън Сок ще се изяви като певец, макар и първо в Япония. Соло албумът му е обявен за 23 март. Същия месец се очаква и дебютът на Shinee в Япония.

Края на март After School ще се опитата да впечатлят с чара си и новото си попълнение Но И Йонг японската публика. Момичетата са залегнали над учебниците по японски, за да могат да се справят с предстоящите интервюта. Техните планове са да пуснат паралелно парчета и в Корея, и в Япония.

След като направиха голям удар с концерта си миналата година в Токио, BEAST също официално ще дебютират на японската сцена. Албумът им „Shock“ ще се бори за внимание заедно със сингъла на Чанг Гън Сок, защото излиза на същата дата. Групата е подготвила изненада със специални билети, които ще се разпространяват с албума им за концерти на 26 и 27 март в Токио и Осака.

Изпреварили всички по-горе INFINITE пуснаха своя дебютен сингъл в Япония на 26 януари, който е същия като корейското им парче “Come Back Again”. Само за 24 часа, парчето зае първо място в корейската секция на  music.jp, най-големият мобилен сайт в страната. Сингълът „TO-RA-WA“ се позиционира само седем места по-надолу от японската версия на „Why (Keep Your Head Down)“.

Вашият коментар