„Paju“ носи нови признания на Пак Чан Ок

На 4-те „Asia Pacific Screen Awards“ (APSA) режисьорът Пак Чан Ок получи признание за промотирането на азиатското кино с филма си „Paju“. Точното име на наградата е „NETPAC Development Prize“, която се присъжда на развиващи се кинотворци и нови таланти от азиатския регион.
APSA е създадена през 2007 година като културна инициатива от правителството на Австралия. Церемонията събира на едно място многообразие от кинотворби от Азиатско-тихоокеанския район и една от малкото, където биват прожектирани и документални ленти.
Филмът „Paju“, който тръгна по кината миналата година, спечели много овации и призове на други филмови фестивали като този в Пусан, в Дьовил, в Трибека и стана първия корейски филм, с който се откри фестивала в Ротердам.
С участието на И Сон Гюн и Со У, лентата разказва за забранената любов на една жена и съпругът на починалата й сестра. В допълнение към наградите за филма, самията И Сон Гюн отнесе приза за най-добра мъжка роля на испанския международен фестивал в Лас Палмас.
Една доста различна роля за чаровния актьор, когото сме свикнали да гледаме в телевизионни сериали – като Coffee Prince, On Air и Pasta.

Японската актриса Шинобу Тераджима бе почетена с една от двете награди на журито за изпълнението си във филма на Коджи Вакамацу „Caterpillar“, а призът за най-добра актриса отнесе корейския филм „Poetry“, който победи и в категорията за най-добра режисура.

Източник: Asian Pacific Screen Awards

Вашият коментар