Разделените TVXQ се завръщат само с двама

Популярната корейска група TVXQ ще се завърнат на музикалната сцена през януари като дуо от останалите двама членове U-Know Yunho и Max Changmin.

Съобщението бе анонсирано на официалния сайт на групата. Освен новите дейности, в изявлението се казва, че въпреки изчакването от страна на компанията SM по отношение на отделилите се трима членове, те не са проявили никаква активност към поканите от нейна страна. И това налага дейността на групата да бъде продължена без тях, а Yunho и Changmin не са изоставили своите мечти за TVXQ и за групата и биха искали да зарадват феновете си, които са ги подкрепяли и досега.

След като тримата – Jaejung, Yuchun и Junsu подадоха иск срещу SM за обявяване на нищожен техния 13-годишен договор, съдът постанови частично в тяхна полза, давайки им възможност да извършват индивидуални прояви, в които компанията не може да се меси, но и забранявайки им да използват името TVXQ самостоятелно, с което SM си остава пълновластен господар на тази марка и всичко, което може да става под това име.

Групата дебютира в Корея под името DBSK през 2004 година и бързо става една от най-успешните в историята на к-поп индустрията, влизайки в рекордите на Гинес с най-голям брой официално регистрирани фенове. След стъпването си на японския пазар под името Tohoshinki, те се оказват една от движещите сили на Халлю вълната и започват да набират популярност с изявите си. Японските им сингли и албуми поставят рекорд след рекорд и те стават първата чуждестранна група, класирала шест пъти на първо място в Орикон свои сингли.

След съдебния диспут през 2009 групата остава да съществува единствено като име без дейност, но тримата отцепници продължават с изявите си под собствените си имена, като пускат японски албум, а след това под името JYJ издават и първия американски, който промотират със серия от концерти в Америка, които постигат голям успех.

След една цяла година без никакви нови TVXQ продукции, компанията е решила да стартира машинката за пари и да види каква ще бъде реакцията на феновете. Е, ще видим какви са ги сътворили…

Вашият коментар