Да се приготвим за водопад от изяви

Предстоящият есенен сезон ще видим цяло съзвездие от забележителни артисти, които се завръщат на корейската музикална сцена. Периодът ще бъде изключително наситен на нови проекти от утвърдени звезди като KARA, G-dragon, UI и др., които ще борят за нови почитатели и ще радват старите, а класациите ще станат арена на ожесточени битки за слава.


Женската група KARA вече подготвиха своя нов албум „STEP“, който съдържа пет нови песни. Промотирането му ще бъде доста кратко, само 3 седмици, но след това момичетата се отправят за Япония, където се надяват на по-големи продажби.

Изпълнителките от Brown Eyed Girls също се завръщат през октомври с нова продукция след близо 2 години отстъствие, заради което се очакват с голямо нетърпение. Досегашните им проекти се утвърждават като уникални и различни от стандартните за корейската поп сцена, така че надеждите са това отново да се потвърди.

Най-голямата (и като брой) женска група на Корея също е решила да се върне в родината си, след като се подвизаваше из Япония. Феновете на SNSD вече потриват доволно ръце, очаквайки третия им албум, с който момичетата ще покажат колко са пораснали. Единствената спънка пред успеха им може да се окаже прекаленото натоварване и изтощение, заради което напоследък се налагаше да получават медицинска помощ. Промоциите за албума трябва да започнат още този месец.

След като модната икона G-dragon обяви, че ще пусне следващия си самостоятелен мини албум през октомври плюс плановете за нов японски сингъл,
притесненията на всички музикални компании, естествено без YG, достигнаха нови висоти. В конкуренцията с уникалния „дракон“ останалите артисти имат минимален шанс за успех.


T-ara се оказаха изненадата на годината с успеха на мини албума си, от който е най-продавания дигитален сингъл на 2011 досега – “Roly Poly”. Макар че в момента все още са в Япония и популяризират “Bo Peep Bo Peep” като част от дебюта си, трябва да ги очакваме през октомври с нов корейски сингъл.

Една от малкото успешни соло певици в Корея – IU, която макар и само на 18 успя да завоюва стабилни позиции сред утвърдените артисти с четири хита, станали номер 1, и приходи за 2011, надвишаващи тези на легенди като TVXQ BigBang, също е решила да се върне през октомври. Можем да очакваме нов албум, в който вземат участие големи звезди от корейската музикална сцена, а умението на IU да се харесва и на младото, и на по-възрастното поколение, гарантират нови рекорди за нейните продукции.

Чудните момичета от Wonder Girls трябва да завоюват обратно сърцата на феновете си след дългото отстъствие от родината си и обикалянето на световните сцени. Завръщането им е планирано за ноември и всички се надяват на нови завладяващи хитове от бившите кралици на к-поп.

Водопадът от женски групи продължава с печелившите SECRET, които постигнаха невероятен успех през 2011. Последните им сингли се застояваха дълго из музикалните класации, момичетата бяха канени постоянно из различни предавания за участия, така че няма да е изнедада следващият им албум да се окажа голям хит. В конкуренция с останалите завърщания през есента обаче, момичета ще трябва да положат доста усилия.

На днешния ден се завръщат с нов албум и бившите членове на TVXQ, обособили се като JYJ. Въпреки спънките от бившата им компания, те постигат невероятни успехи дори без промоции по телевизионните канали, затова няма да е изненада горещата им продукция да стане един от хитовете на годината. Още повече когато фенове им са решили целенасочено да им помогнат да се появят поне в една телевизионна класация, за да ги видят на живо.

Отделно от изброените, феновете на FT Island също могат да се готвят за изненади, след като групата обяви, че може да пусне албум преди зимата. Абсолютната кралица на к-поп И Хьо Ри също може да стъпи с нов албум на трона си. В очакване сме на новини от лагера на SHINee и 2AM, за които също се носят слухове, че може да включат в състезанието до края на годината.

След всички тези новини, за нас – феновете, не остава нищо друго, освен да се насладим на новите хитове и да решим кой от тях заслужава нашето най-голямо внимание. Приятно слушане!

Вашият коментар