Филмите в боксофиса на Южна Корея за 2019

Изминалата 2019 година донесе няколко нови корейски заглавия, които привлякоха огромен интерес не само от местните зрители, но и от международната публика. Ако погледнем боксофис класацията, първото място се окупира от корейска лента, която изпреварва по приходи хитове като поредната серия на Отмъстителите, Замръзналото кралство 2 и Аладин.

Равносметката за предпочитанията на зрителите към местните продукции сочи, че има голям интерес към апокалиптични сюжети и черни комедии. Ето кои са четирите корейски филма, които са намерили място в топ 10 на боксофис класацията за 2019.

Ashfall

Макар че филмът излезе през декември, успя бързо да навакса и да окупира 8 място. Историята се развива в хипотетичното бъдеще, когато вулкан в планината Пекду избухва на Корейския полуостров. Експлозията е огромна и предизвиква невероятен хаос, тъй като всички очакват нови катаклизми, които ще засегнат и двете Кореи.

Специален екип е сформиран, за да тръгне към Пекду и да предотврати бъдещите екплозии. В него основна роля играят геолог, таен агент и севернокорейски военен, които трябва да обединят сили. Междувременно Сеул също става сцена на оцеляване от страна на млада корейка.

Звездното участие във филма включва имена като И Бьонг Хон, Ха Джонг У, Сузи, Джон Хе Джин.

 

Exit

Младият Йонг Нам /Чу Джонг Сок/ все още неуспешно си търси работа, въпреки че е завършил университет преди няколко години. На партито по случай 70-годишнината на майка му, той се среща с голямата си любов Юи Джу /Юна/. По време на студенските си години двамата са споделяли едно хоби – скалното катерене, но тя така и не е отвърнала на чувствата на Йонг Нам. Но съдбата ги вкарва в поредната си примка – смъртоносен газ е пуснат в града и те трябва да намерят заедно спасение.

Филмът се намира на шесто място в класацията.

 

Parasite

Окупирайки пета позиция, е спечелилата Златен глобус продукция на Бонг Джун Хо „Паразит“. Явно филмът се радва на благосклонност и от критици, и от зрители. Черната комедия обрисува живота на бедно семейство, което решава да се възползва чрез измама от богата фамилия. Вклинявайки се в тяхното ежедневие, те стигат до неподозирани низости, разкривайки болезнени истини за съвременното общество, хуманизма, богатството и парите.

Extreme Job

Филмът, който заема първото място в боксофис списъка за 2019, е криминална комедия за петима полицейски детективи, които трябва да минат под прикритие. За да се справят с поредната криминална организация, служителите на реда трябва да станат обикновени работници в ресторант за бързо хранене. Заведението обаче бързо се прочува заради ястията с пилешко и детективите се изправят пред неочаквани препятствия.

Главните роли се изпълняват от Рьо Сънг Рьонг, И Ха Ни, Джин Сон Гю, И Донг Хи и Гонг Мьонг.

Вашият коментар