5 заглавия, свързани с японската кулинария

Представяме ви няколко интересни заглавия от Япония, свързани с тяхната кухня.

1.Tampopo (1985/2016)

Сюжетът се върти около един съвременен ронин, който става наставник на вдовица за намирането на рецептата за перпектната супа за нейния ресторант. Макар и филмът да провокира с някои странни за западния зрител сцени, е пълен с много смях и кулинарни наслади.
Наскоро продукцията бе адаптирана и за 4К резолюция.

2.An (“Sweet Bean,” 2016)

Дори и някога да сте опитвали дораяки, след този филм ще поискате отново да хапнете от сладкия десерт. Една докосваща история за необикновено приятелство между самотен продавач на кифлички, 76-годишна жена и ученичка ни разкриват простите неща от живота, които носят радост, утеха и приемственост.

3.Patisserie Coin de Rue (2011)

Абсолютното изкушени за любителите на сладкишите. Чаровната, но устата Нацуме напуска родния си град, за да отиде в Токио и да си върне гаждето. Той обаче е започнал работа в прочутото сладкарско ателие „Coin de Rue“. Редица събития също довеждат Нацуме до кухнята на сладкарницата, за да се учи за сладкарски шеф.

4.The Chef of South Polar (2009)

Филмът проследява несгодите на седем мъже, позиционирани на изследователска станция Фуджи в Антарктида за 400 дни. Техният готвач е основният герой сред тях и забърква една необикновена смесица от хумор, упорита работа и носталгия. Ще се насладите на висша класа кулинария като гъши дроб, омар и телешко от Мацузака. Историята е базирана на автобиографичние разкази на Джун Нишимура.

5. Jiro Dreams of Sushi (2012)

Документалният филм разказва за Джиро Оно, най-възрастният носител на 3 звезди Мишелин. 85-годишният майстор на суши представя своето майсторство, наред с част от класическите черти на японската култура – търсенето на съвършенство и неговата цена.

Вашият коментар