Японците съдействат на „Токио Електрик“

Вчера „Токио Електрик“ обяви, че работната седмица ще започне с режим на тока в пет области на района Канто, Япония, и публикува график, в който на ротационен принцип електричество ще има само по 3 часа.
Днешният ден донесе доста по-добри новини. Компанията отмени спирането на тока в първите два цикъла, защото електрическата мрежа е била напълно способна да предостави необходимото захранване. Предпазливостта на хората в Япония и ограничаването на употребата на електричество е спомогнала за работата на „Токио Електрик“.
Как точно японците и фирмите са оказали съдействие: Всички обичайни ползватели на неонови надписи и ярки светещи реклами като кина, пачинко клубове, заведения за бързо хранене, караоке са изключили всички излишни консуматори на ток. Веригите супермаркети 7-Eleven и Lawson, които са на всеки ъгъл в Япония също са минали на минимални външни осветления, единствено като индикатор, че магазинът е отворен.

Самите японци споделят как доброволно спират всички излишни уреди по домовете си. Туитер, откъдето може да се научат, тези новини, гъмжи от споделени истории за хора, които преди не са се интересували от консумацията на ток, а сега без никакво колебание масово изключват уредите и осветлението, за да помогнат.

В момента много от основните влакове в региона на Канто не работят, което вероятно спомага за наличността на електричество. В допълнение към това много големи производствени компании също са прекратили работата, разчитайки само на една шепа хора. Sony е спряла напълно шест свои фабрики, свързани с производството на части за Blu-ray, Li-Ion батерии и оптични носители, намиращи се в Мияги и Фукушима, докато бъдат оценени щетите от земетресението и приливната вълна.
Fujitsu electronics съобщи за малки повреди в сградата им в Ивате, в същия район има завод за памети и Toshiba, който е пострадал по-сериозно заради близостта си до епицентъра. Toyota също има три завода в околностите, които са затворили заради бедствието, както и Subaru, които също са взели решение да спрат работата на 5 от своите подразделения.
Има прогнози, че земетресението ще окаже влияние върху наличността на NAND флаш, след като част от основните японски компании, осигуряващи 40 % от световното производство, са пострадали.

Вашият коментар