Започва изграждането на корейския „Холивуд“

Управата на Сеул съобщи, че се планира създаването на огромен филмов комплекс в северозападната част на града като корейски аналог на американския Холивуд, който да бъде приключен до 2014 г. Мястото ще представлява подобен на Universal Studio тематичен парк с изложбени зали, представящи халлю вълната и заемащи 121 хил. кв. м. земя. Целта на управата е да обедини културно-ориентираните медийни средства и да създаде нещо като движеща сила за развлекателната индустрия.
Дигиталното медийно градче ще струва на общината 150 млн. долара и ще съдържа кино салони, снимачни площадки, студиа за компютърна графика, условия за пред- и пост-продукция с офиси за оператори, режисьори и монтажисти, зали, посветени на корейската вълна. Допълнително ще бъде оборудвано с полицейски участъци, болници, хотели и кортове, които са обикновено трудно достъпни за филмовите екипи. Студиата за компютърна графика ще дават достъп до 3D виртуални среди, където заснемането ще използва специални ефекти и 3D технологията.
Музей на халлю ще запознава феновете на корейските филми с историята на киното на Корея и ще им предоставя възможност да видят част от снимачния процес, както и да се срещнат с халлю звезди.
Създаването на дигиталното градче ще предостави 68 хил. работни места, а очакванията са да бъдат реализирани около 30 млрд. долара годишни продажби. За целта са планирани и търговски центрове, зали за представления, ресторанти, спа хотели, които да бъдат разположени около района. Няма да липсва и туристическа примамка – специално конструирана улица, посветена на халлю.

Вашият коментар