Рекламната сила на Чон Джи Хьон

lipstikОт корейския клон на прочутата марка Ив Сен Лоран са съобщили, че са изчерпали количествата от червилото под номер 52. Ако се чудите каква връзка има това с Чон Джи Хьон, явно не сте обърнали внимание на грима й. Точно това червило тя носи в един от последните епизоди на драмата „My love from the Stars“.

Намиращият се в богатия квартал Кангнам козметичен магазин обяснява, че първоначално наличните количества от червилото, струващо близо 40 долара, били изкупени и те били принудени да заредят с още 1400 бройки преди Лунната нова година. След края на празниците обаче и те били изкупени, а всички магазини на Ив Сен Лоран в Корея се оказали с недостиг от този продукт. Проверка в главния офис на компанията в Париж също е потвърдила, че червило номер 52 е свършило заради огромния интерес от Корея. Представителят на модния бранд в Корея обяви за безпрецедентни приходите от продадените 2577 бройки.

jun-ji-hyunОще по-интересното е, че лудостта се простира и към други марки. Модния брант ShesMiss също съобщи за увеличение на продажбите на зимното яке, което актрисата бе облякла в един от епизодите. Управител в магазина разказва как наличните 2500 бройки в страната били изчерпани за 10 дни след излъчването на епизода на „My love from the Stars“.

Марката за дрехи Handsome също е облагодетелствана от феновете на Чон Джи Хьон. Продажбите на компанията се вдигнали четири пъти, след като актрисата се появя в тяхна дреха по време на снимки.

Пържено пилешко с бираНепосредствен ефект от чара на актриса се наблюдава и извън родната й страна. Китайските медии отбелязват интересна тенденция, появила се след старта на драмата.
Любимата храна на героинята Чон Сонг И – пържено пиле с бира привлякла интереса на китайските зрители към родните заведения за пилешко. Статии в местните медии сочат удивителен скок на продажбите на пържено пиле, който някои наричат дори спасение за умиращата хранителна индустрия. В последните години в Китай се наблюдава низходяща тенденция при консумацията на пилешко заради разпространения птичи грип, което води до негативни резултати за много заведения.
Собственик на ресторант в корейски квартал в Шанхай обаче споделя, че след епизода, в който Чон Сонг И споделя за любимата си храна чимек (съкратено от корейски за пилешко и бира), се наблюдава бум в продажбите, а хората стояли на опашка за поръчка дори и при минусови температури.

Вашият коментар