Топ дестинациите в Азия

Популярният туристически сайт TripAdvisor изготвя ежегодно своя класация за най-добрите места за посещение, групирани по континенти и страни.  В раздел Азия виждаме мнократно да се се появяват градовете изброени по-долу. Ако все още не сте планирали извънконтиненталната си разходка, разгледайте списъка и имайте едно наум, независимо дали искате да ги посетите … или пък да ги избягвате. 🙂

1.  Хонг Конг, Китай

Сред челните места винаги попада град Хонг Конг – мястото за всеки кулинарен турист. Разнообразни китайски специалитети като рибени топки, миризливо тофу, винен сладкиш или яйчен пай са сред най-популярните местни ястия, които може да се опитат. Градът подслонява и някой от най-добрите световни шеф-готвачи като Джоел Робочон и Алейн Дукас, на чиито произведения може да се насладите.

Сред туристическите атракции са пристанището „Виктория“, Дисниленд, Историческия музей, остров Лантаукакто и паркът Нгонг Пинг 360, намиращ се на няколко километра от града, където е разположена статуя на огромен Буда.

2.  Киото, Япония

Второто в света място (след Рим), което притежава най-много на брой паметници на ЮНЕСКО. Спокойната атмосфера на бившата столица на Япония предлага не само великолепни исторически забележителности като златния павилион Кинкаку-джи и храма Киомизу, но и кулинарни специалитети по крайбрежните ресторанти на река Камо. Това е мястото, където се намира и Гион – кварталът на гейшите, където може да се видят техните танци.

3. Сеул, Южна Корея

Културният и бизнес център на Южна Корея, където небостъргачите се извисяват над будиските храмове. Можете да съчетаете в един ден разходка из красивата природа на парка Намсан и гледка отвисоко към целия град, заедно с шопинг по улиците на Мьонг-донг и кулинарни местни специалитети по улица Инса-донг. Любителите на историческите забележителности ще бъдат очаровани от множеството дворци и културни селища, разкриващи традициония корейски начин на живот и бит.

4. Бали, Индонезия

Красивият индонезийски рай, истинска жива пощенска картичка ще бъде едно посещение, което не бихте забравили. Живописните брегове с бял пясък, срещите с екзотичните създания из коралните рифове, приключенските гмуркания из потънали кораби от Втората световна война са едни от многобройните изживявания, на които ще се насладите. Артистичния град Убуд ще ви очарова с традиционни танцови изпълнения, работилници, посветени на местния стил „батик“, или зареждащи ума и тялото уроци по йога.

Може да се позабавлявате и с хитрите обитатели на джунглата – маймуните.

5. Пукет, Тайланд

Най-големият тайландски остров е истински магнит за плажните любители и сериозните гмуркачи, които без колебание се потапят във вълните на морето Андаман. Сини лагуни и коралови залези са част от неземната красота на това място и всяка ваканция там е като един прекрасен сън. Водните спортове са най-популярните дейности за развлечение, но дори и след солидна доза слънце и солена вода може да се насладите на прекрасни места на сушата като аквариуми, будиски храмове и градини.

С над 45 млн. мнения от хора от целия свят, сайтът предлага съвети за посещение на различни туристически обекти и места, както и информация за условията там.

Източник: https://www.tripadvisor.com/

Вашият коментар