Хитови аниме истории от 2019

Красивите анимации с необикновен и интересен сюжет са запазена марка на аниме майстори от Япония. 2019 остана като още една запомняща се година, в която бяхме зарадвани с хитови произведения на графичните японски творци. Сред водещите теми, които бяха представени в тях, бяха истории за природата и любовта. Ето няколко от най-добрите филми, които бяха отличени от списание Japan Film Festival.

Ride Your Wave

Филмовият режисьор Масааки Юаса изненада феновете си с пускането на тази продукция, която засяга обикновената тема за тийнеджърската любов. Сюжетът разказва за Хинако – колежанка със страст към сърфа, спасена в пожар от младия пожарникар Минато. Двамата откриват, че споделят любовта към морето и вълните и така връзката между тях прераства в нещо красиво и вълнуващо. Но един ден Минато загива в опит да спаси друг живот в океана и Хинако трябва да се справи със загубата. Тя започва да вижда образа на любимия във водата.

Weathering With You

Своя необикновен поглед към климатичните промени ни разкри Макото Шинкай с хитовото аниме, което завладя японския боксофис през юли 2019. Гимназистът Ходака решава да избяга от къщи и отива в Токио, където започва работа в малка издателска компания. Едно от проучванията му го отвежда до Хина – момиче с необикновени способности да променя времето чрез молитва. Двамата се сближвата и Ходака разкрива какво всъщност се крие зад нейната дарба и какъв е смисълът й за бъдещото му.

Children of the Sea

Продукцията на Studio 4°C, която пресъздава в живи картинки едноименната манга на Дайсуке Игараши, им отнема цели 6 години. Резултатът е неописуми графики, които почти нямат аналог досега. Анимето разказва за ученичката Рука, която след неприятности е изгонена от училище. Затова тя отива при баща си, който работи в местния аквариум и там тя вижда през стъклото две момчета, които плуват вътре също така добре както всички риби в него. Тя се запознава с Уми и Сора и тримата се отдават на летни детски приключения. Междрувременно по цял свят започват да се случват странни събития, свързани с окена.

Her Blue Sky

Отново история за любовта, за две сестри Акане и Аои, които имат 13 години разлика. Двете остават сами, след като изгубват родителите си. Аои иска да стане рок звезда, а Акане е поела ролята да бъде родител на Аои и поставя всичко друго на заден план, дори и любовта. Връзката между двете е поставена на изпитание, когато бившето гадже на Акане – вече рок звезда, се завръща в града.

The Wonderland

Японски поглед към класиката „Алиса в страната на чудесата“ – историята е за Акане – изключително срамежливо момиче, което няма никакво самочуствие. Ден преди рождения си ден, тя бяга от училище, за да не се сблъска отново със съучениците си, но е изправена пред доста по-голям проблем – трябва да спаси света. Акане поема едно необикновено пътешествие, където среща необикновени създания, невиждани чудеса и дори накрая придобива така търсената увереност. Анимето е базирано на стара детска книжка от 1988 година, която учи, че увереност се придобива чрез смелостта да приемеш възможностите, които съдбата ти предоставя, дори неочаквано.

Източник: Japan Film Festival

Вашият коментар