Как да се потопите в корейската романтика

Ако очаквате препоръки за филм или сериал, ще бъдете разочаровани. В статията ще разберете обаче за някои аспекти на корейската романтика и къде може да усетите истинския й дух.

Тъй като корейските двойки обичат да правят всичко заедно, цялата индустрия там е разработила различни средства и продукти, които да подпомагат една романтична връзка. Можете да намерите тениски за двойки, чорапи за двойки, пръстени, шапки и какво ли още не – всичко зависи от фантазиите на партньорите и колко дръзко искат да покажат връзката си пред другите.

В допълниение към продуктите, Корея е осеяна с места, прокламирани за романтични изживявания. Това може да са цели обекти, посветени на любовта, а може и да са ограничени пространства, които дават възможност на двойката да сподели чувстватата си един към друг в романтична светлина. Някои от тези места са станали емблематични и знакови сред влюбените и се посещават при планирани предложения за брак. Такава локация е  например кулата Намсан в Сеул.

Представяме ви няколко красиви места от Сеул, които романтичните натури ще намерят за особено чаровни и подходящи за разходка с половинката си.

Sky Rose Garden
Кафе-градината се намира на 8-я етаж на комплекса Daehan Cinema в Чунгморо и предоставя прекрасна гледка към Сеул. Отвореното към небето пространство дава подслон и на множество розови храсти, откъдето идва и името на заведението.  Цветята се сменята през летните месеци, за да има повече разнообразие. Препоръчително е да го посетите преди залез, когато обстановката придобива романтична нотка.

Trick Eye Museum
Музеят на илюзиите в квартал Хонгде е галерия от 2Д картини, които пресъздават 3Д илюзии. Всяка двойка може да прекара много забавни моменти, докато се снима в различни обстановки и пози. Последните нововъведения в музея дават възможност да се снимат и видеоклипове, благодарение на специално разработеното за целта приложение Trickeye Camera.

Banpo Bridge Park
Паркът до моста Банпо е показван в много романтични продукции, но всъщност той е известен като най-дългият фонтан в целия свят. По протежението на моста са разположени множество тръби с водни струи, които се осветяват от прожектори в различни цветове. В зависимост от часа, можете да гледате различни композиции.

Ihwa Mural Village

Селището е разположени близо до планината Наксан и е истинско доказателство за способността на изкуството да обединява хората. Преди години е било планирано да бъде съборено до основи, но благодарение на местни артисти се превръща в оживено и цветно място за представяне на интригуващи арт-творби. Освен рисунки по стени и стълбища, има изложени множество скулптури в местния парк, където може да се снимате. Всички любители на градското изкуство могат да се насладят на творбите на едни от най-креативните творци в Корея.

Seoullo 7017
Първоначално изграден като обходен надлез, мостът сега е превърнат в парк с много зеленина и растения. Простиращ се близо километър в дължина, той преминава в сърцето на града и предлага не само гледки, но и вкусни срещи с типични корейски храни като бибимпаб и кифли с червен боб.

Вашият коментар