Геймърски оазис за феновете на LoL

Благодарение на огромната популярност на онлайн игрите сред корейците, гейм индустрията създава все повече привлекателни възможности в страната за всички фенове. В началото на миналата година американската компания „Riot Games“ отвори невероятния развлекателен комплекс LoL Park в Сеул, чието изграждане струваше впечатляващите 89 млн долара.
Новото пространство е дом за един от най-големите хитове на компанията – играта “League of Legends”.
Онлайн съревнованията се провеждат в огромна зала за 400 зрители, в чийто център е разположената арената. На нея застават един срещу други играчите в битката зад своите компютри и феновете могат да наблюдават на живо всички ходове на участниците на гигански екрани, спускащи се от тавана на стадиона.
В залата са провеждани и световните шампионати на “League of Legends”, освен че е и мястото за определяне на победителите от корейския турнир.

Феновете могат да се насладят на специална зона, декорирана като Bilgewater – един от градовете, съществуващи в LoL света. Всички посетители имат възможност да станат и участници в играта, тъй като е обособена игрална зала със 100 места, оборудвана с компютри, последна дума на техниката, и скоростен интернет.

Ако искате да се насладите на едно наистина уникално изживяване, включето мястото в своята обиколка на Сеул.

Източник: CNN

Вашият коментар