Филмовите хитове в японския боксофис за 2019

В годишната класация на японския боксофис за 2019 година правят впечатления огромния брой анимации, които са привлекли местните зрители. Сред първите десет се намират „Замръзналото кралство“, „Играта на играчките 4“, „Аладин“ и „Цар Лъв“/последните две, макар и игрални, са базирани на анимации/. Останалите американски заглавия са „Отмъстителите:Краят на играта“ и „Бохемска рапсодия“.

Японските филми, които намират място в първите десет, също следват посочената тенденция. Ето и кои са сред най-добре представилите.

One Piece: Stampede

Поредната филмова серия на прочутото аниме заема 10-то място и  разказва за приключенията на Лъфи, след като е поканен на най-големия пиратски фестивал. Има битки, борби на живот и смърт и естествено съкровище.

Kingdom

На 9 място се озовава приключенската екранизация по едноименната манга на Ясухиса Хара. Актьорът Кенто Ямазаки се заема със задачата да пресъздаде образа на генерал Ли Син от династия Цин. Сюжетът се простира от неговото детство като сираче до славните му години като пълководец във войните.

 

Detective Conan: The Fist of Blue Sapphire

Напред към петото място се позиционира следващия проект за аниме героя детектив Конан.

 

Weathering with You

Второто място в боксофиса е за поредния шедьовър на сценариста и режисьор Макото Шинкай. Анимето вече получи редица признания като номинация за най-добър независим анимационен филм. Историята се развива в Токио по време на изключително дълъг дъждовен период, когато ученикът бяга от къщи и среща необикновено момиче, което притежава дарбата да управлява дъжда и облаците.

 

 

Вашият коментар