Групата с най-много дигитални продажби за 2019

Една корейска група се оказа рекордьор по номер 1 хитове в класацията на Билборд по продажби на дигитални парчета през настоящата година. Успехът е още по-голям, ако добавим, че няма друга к-поп група или изпълнител, които могат да се похвалят с нещо подобно за цялата им кариера.

Макар и да отстъпиха от 1 на 2 място в класацията със сингъла си “Make It Right”
BTS доказват, че тяхната популярност ги прави неоспорими шампиони, а 2019 се превръща в най-добрата им досега. Те успяха да заковат цели 7 песни като номер 1 в World Digital Song Sales – достижение, считано за голям успех от всеки световен артист в която и да е от категориите на Билборд.

След тях по хитове се нареждат корейската група Blackpink, която има 5 песни, а техните съграждани Psy и Big Bang са с по 4 хита, но нито един не е акумулирал всичките за една единствена година.
Благодарение на последните си парчета шампиони, сумарно BTS грабват впечатляващите 17 пъти като номер 1, повече от който и да е к-поп изпълнител досега.

Хитовете им от тази година са „Boy with Luv” с Halsey, “Lights,” “Make It Right” с Lauv, “Heartbeat,” “Dream Glow” с Charli XCX, “A Brand New Day” със Зара Ларсън и “All Night” с Juice WRLD.

[youtube EsTr4tXexc4]

Песните са част от няколко различни проекта и не са дори от един единствен албум. “Lights” е напълно самостоятелен хит, четири са от саундрака към мобилната игра BTS World (“Heartbeat”, “Dream Glow”, “All Night” и “A Brand New Day”) , а два са от албума „Map of the Soul: Persona“.

Източник

Вашият коментар