Корейските хитове на 2016

hit2016
Ако сте решили да обърнете внимание на някое скорошно корейско заглавие, можете да изберете сред предложенията за най-добрите филми на 2016 на изданието „Корея Таймс“. Кино индустрията в малката страна отбеляза успешна година с над 100 млн. зрители за пети пореден път, а новата лента на Пак Чан Ук „The Handmaiden“ и зомби трилърът „Train to Busan“ привлякоха вниманието и на международната общественост.

The Age of Shadows

В разгара на японската окупация в Корея Сонг Канг Хо и Гонг Ю се изправят в този екшън трилър един срещу друг в игра на характери. Единият играе ключова фигура в съпротивата, а другият е капитан в полицията, известен с променливата си подкрепа за режима в зависимост от личните си интереси. Поредната корейска интерпретация на патриотизма е оглавена от режисьора Ким Дже Уон, а сценарията е И Джи Мин И Пак Чонг Де.


The Wailing

Филмът на На Хонг Джин е за почитателите на хорър жанра, които искат да попаднат в атмосфера, изпълнена със страха и суеверията на хората от едно малко корейско градче. Главният герой е обикновен полицай, разследващ серия от жестоки убийства, който ще се сблъска с типичните за Корея шаманистки вярвания в стремежа си да разкрие природата на злото.


Dongju: The Portrait of a Poet

Режисьорът И Джун Ик представя една необичайна чернобяла автобиографична история, посветена на поета Юн Донг Джу, който се присъединява към корейското движение за независимост и поради това бива преследван и пленен от японското правителство.Главната роля е поверена на младият актьор Канг Ха Нъл, а филмът бе отличен с награди Пексанг и Син Дракон.


The World of Us

Дебютен филм за режисьорката Юн Га Ън, който привлече вниманието към себе си заради интригуващата социалната тематика, посветена на подрастващите в Корея. Историята разкрива приятелството между две десетгодишни момичета, които трябва да се изправят пред предизвикателствата на средата, в която живеят, за да успеят да запазят връзката помежду си.


The Truth Beneath

Горещата тема за тъмната страна на корейската политика е в основата на сюжета на лентата на режисьорката И Гьонг Ми. Макар и да зясага живота на кандидат за депутат, филмъта се фокусира върху живота на неговите близки. Актрисата Сонг Йе Джин е в ролята на инициативната му съпруга, за която е голям удар неочакваното изчезване на тяхната дъщеря, ден преди започването на политическата му кампания. В търсене на отговори за детето си, майката постепенно ще разплете една грозна мрежа от лъжи и измами, което ще преобърне живота на всички в семейството.


The Handmaiden

Стилният шедьовър на Парк Чанг Ук е задължителен за всеки почитател на корейското кино. Режисьорът се заиграва с творбата „Fingersmith“ на уелската авторка Сара Уотър и я позиционира през 30-те години на миналия век по време на японската окупация. Една млада прислужница трябва да убеди с измама благородничка да приеме предложението за брак на представящ се за граф мошеник. И макар историята да ни убеждава, че любовта побеждава всичко, интерпретацията на Парк Чанг Ук ще изненада мнозина.


Our Love Story

Ако следите тенденциите в Холивуд, ще забележите, че корейското кино също не изостава в тази насока. Филмът засяга темата за еднополовата любов, като ни запознава със студентката по изящни изкуства Йон Джу. Докато търси материали за дипломната си работа, тя попада на странното момиче Джи Су в един антикварен магазин. Новото познанство й носи необикновено очарование и постепенно тя се увлича по Джи Су и двете започват да се срещат. Едно от достойнствата на филма е и визуалната артистичност, която е красиво допълнение към бавното разгръщане на любовната връзка между двете момичета.


Worst Woman

Романтичната драма,която привлече много зрители през сравнително слабия летен сезон, ще ви запознае с млада актриса, чиито любовни несгоди са в основата на сюжета. Тя трябва да се справи с последиците от няколко необичайни срещи, които я изправят пред равносметката да разбере, че откровенността е важен момент във всяка връзка. Главната роля е поверена на Хан Йе Ри.


Yourself and Yours

Бъдете готови за едно артистично предизвикателство с тази леко абсурдна интерпретация за взаимоотношенията между мъжа и жената. Главният герой е изправен на кръстопът на къде да продължи с живота си и какво да прави с Мин Джунг – обекта на неговите романтични въжделения. Неговата несигурност се подсилва от странния факт, че идентичността на младата жена е постоянно предизвиквана от необичайни случки. Майсторски разканата история е дело на Хонг Санг Су, един от най-уважаваните в момента корейски режисьори.


Train to Busan

Зомби трилърът стана номер 1 в корейската бокс офис класацията по посещения, а в допълнение спечели и много зрители от Хонг Конг, Тайван и Сингапур, където се превърна в най-касовият корейски филм досега в тези страни. Актьорският състав се оглавява от Гонг Ю, който се озовава за втори път тази година в хитово заглавие.
Историята проследява група уплашени пътници, които се оказват в центъра на ужасяваща епидемия, превръщаща хората в зомбита. Докато светът се променя с ужасяващи темпове, те трябва да намерят начин да се спасят и оцелеят. Корейският режисьор и сценарист Йон Санг Хо ни представя своя поглед към предъвкваната тема за края на света, в който според него едно от най-важните неща е да не забравяме да се грижим един за друг.

Източник: Кореа таймс

Вашият коментар