Как изглежда идеалният партньор за корейците

couplesВ проучване сред 1000 души, корейският изследователски център „Дуо Хюмън Лайф“ е установил кои са най-важните характеристики, които са определящ фактор за идеала за партньор в живота.
Корейците отдават огромно значение на показатели като ръст, годишната заплата, богатството, възрастовата разлика, академичните постижения и професията.
Сред жените по-заможните кандидати са предпочитани, като средно мъжът трябва да печели годишно малко над 40 хил долара и да притежава собствено състояние от поне 200 хиляди долара. Идеалният съпруг е необходимо да е висок 177,5 см и трябва да е с три до четири години по-възрастен от жената. Нежната половина от анкетираните държат мъжът да притежава университетска диплома, а най-предпочитана професия, която той можел да има, била тази на правителствен чиновник. Последното се дължи на факта, че държавните служители в Корея са много добре платени и всеки, назначен на подобна длъжност, е осигурен до живот.
Като характеристики с по-малко значение за корейките, се оказали характерът, външността и ценностна система.

Положението при анкетираните мъже по отношение на основните черти за идеалната съпруга, се оказва не особено различно от това на жените. Ръстът на половинката трябва да около 165 см, желателно е да е по-млада с 3 до 4 години, както и да притежава висше образование и да е на държавна длъжност. Корейците също предпочитат богати дами, които да печелят поне 35 хил. долара годишно и да имат собствено богатство от поне 150 хил. долара. Характерът на жената също е фактор, който мъжете определят като важен за идеалната съпруга.
Като цяло, изследването затвърждава схващането, че корейците предпочитат да се обвързват сериозно, когато са финансово осигурени. Участниците, които са били с по-високи доходи и по-добро образование, са изразили по-позитивно отношение към брака спрямо останалите.

Вашият коментар