Кино забавления за корейския празник Чусок

С наближаването на лунната нова година и корейския празник Чусок, филмовите продуценти са в очакване на почивните дни, през които хората ще се отдадат на различни удоволствия, сред които е и ходенето на кино. Затова в края на януари четири нови кино заглавия ще направят своята премиера на корейските екрани.

Hot Young Bloods“ на И Йон У е комедия с участието на Пак Бо Йонг, И Джонг Сук и Ким Йонг Куанг. Годината на действие е 1982, мястото – провинция Чонгчунг, местната гимназия. Популярната сред всички Юнг Сук, член на момичешка училищна банда хлътва до уши по красивия Казанова с име Джонг Гил. Въпреки настойчивото ужажване от страна на друга нейна съперница от конкурентно училище, Юнг Сук не се отказва от чувствата си към Джонг Гил. До момента, в който в града не пристига ново момиче – невинно изглеждащата И Се Йонг, идваща от Сеул, която успява да привлече вниманието на гимназиста.

hotyoungbloods
Филмът е под режисурата и събира две от най-нашумелите млади звезди на Корея – Пак Бо Йонг („A Werewolf Boy“,2012) и И Джонг Сук („The Face Reader“,2013). С тематиката си лентата ще се опита да привлече младата аудитория, а ретро стилът и носталгията по 80-те има вероятност и да допаднат и на по-възрастните.

„The Huntresses“ се позиционира като екшън-драма, макар че сред актьорския състав се виждат повече дамски имена, отколкото мъжки. Режисьорското място е заето от Пак Че Хюн(„Oh! Lala Sisters“, 2002), а лицата на Ха Джи Уон, Канг Йе Ун и Сон Га Ин ще се опитат да очароват корейската публика за празниците.

huntresses

Трите дами ще превъплътят в екшън героини, които са изпратени на важна мисия от краля да намерят изчезнал кристалограф. Триото включва красивата и талантлива майсторка на меча Джин Ок(Ха Джи Уон), жилавата домакиня, която знае как да държи меч Хонг Дан(Канг Йе Ун) и смелата, но луда Га Би (Сон Га Ин).
Филмът бе планиран за май 2013, но заради допълнителна дообработка бе отложен за началото на тази година.

Miss Granny“ на Хуанг Донг Хюк („Silenced“, 2011)ще ни позволи да се насладим отново таланта на запомнящата се На Мун Хи („You Are My Sunshine“, „Harmony“). Нова интерпретация на модната за Корея напоследък размяна на телата – двадесет годишно момиче ще се озове в тялото на устата стара дама О Мал Сун, изоставена от семейството си. В ролята на младата жена ще видим Шим Ън Гьонг („Sunny“, 2011).

Miss Granny

След размяната в живота на двете жени започват да се натрупват обърквания и проблеми, които водят до комични ситуации. Филмът определено цели забавление за цялото семейство, събирайки различни елементи, които да се понравят на всички възрасти.

Драмата „When A Man Loves A Woman“ също ще излезе по екраните седмица преди Чусок. Режисьорът Хан Донг Ук, работил по „The Unjust“ (2010) и „Nameless Gangster“ (2011) като асисент, ще дебютира като пълноправен член на екипа с тази лента.

When A Man Loves A Woman
Сюжетът на филма разказва историята на един безделник, който благодарение на любовта, успява да разбере нови неща за себе си. 42-годишният Те Ил (в ролята е Хуанг Джунг Мин) живее в Кунсан и води разхайтен живот като работи в местна заложна къща и е чест посетител в затвора. Един ден любовта го връхлита изневиделица и той се влюбва в енергичната Хо Джонг (Хан Хе Джин), която сама се грижи за болния си баща.
Лентата ще се опита да изпъкне между комедиите като разчувстваща сърцето драма не само с любовната история, но и със завладяващата игра на актьорския състав.

Източник: koreanfilm

Вашият коментар