Най-странните японски питиета

Казват, че японците имат проблем с алкохола, но освен всеизвестната слабост на азиатците към високоалкохолните напитки, той може би се крие и на друго място. Страната е известна и с това, че всеки месец на пазара се пускат десетки нови питиета, които се провалят в 99% от случаите. Според статистиката, около 40 % от населението пие поне по една безалколна напитка на ден. Това прави общо поне 50 млн изпити бутилки или кенчета за 24 часа!
Някои от най-странните предложите на японския пазар напитки могат единствено да предизвикат смях, но не и желание за консумация.

cucumberПепси Ледена краставица
Питието е представено през 2007 година като част от кампанията на Пепси да намери съответствие на локалния вкус на потребителите. Краставица и … пепси – невъзможна комбинация!


coolpis_kimuchiCoolpis
Името има особено значение за англоговорящите, защото наподобява произношението на думата „пикаене“ във втората си част. Корейски вариант на Calpis, което се предлага с два вкуса – праскова и …. кимчи!

Млякото на майкаMother’s Milk – Млякото на майка
Рекламирано като истинско натурално мляко, питието използва рекламна стратегия, която е стряскаща за всеки, който се опитва да си представи продукционния процес, ако наистина се окаже реалност.

 

 

 

 

 

vinegar_bar

Сокове с тъмен оцет
Като представител на нетрадиционните смеси от течности в Япония са соковете с тъмен оцет, които се предлагат в специална будка. Заради положителния ефект върху здравето на подправката за салати защо да не я смесим с портокалов сок, соево мляко или фреш от боровинки? е идеята на производителите.


coca-cola-water-saladWater Salad

Кока Кола е виновникът за тази серия (!) от напитки. Ако някога ожаднеете или ви се дояде салата, защо пък да не посегнете към водата с вкус на салата или маруля?!

dietwater

Diet Water
Ако има вода, която да става за диета, явно това ще е изборът. Останала, която се продава или се предлага по чешмите, не е особено подходяща, защото… има калории?!

Елексир Final Fantasy
final-fantasyБилковото питие наистина е уцелило името си с първата част, но втората е чисто маркетингова измислица. Елексирът има в състав си прополис, бъз, лайка, риган, розмарин, кафеин и др. билки

 

 

 

 

 

 

Бира за деца
Kodomo Beer

Бирата за деца се предлага без никакъв алкохол естествено, така че защо просто не е била наречена обикновен сок, е въпросът. Популярността й в Япония е доста голяма, достигайки до месечни продукции от 100 хил. бутилки.

Билк

Името е комбинация от английските думи за бира и мляко. Не мисля, че можете да си представите вкуса на смес от 70% бира и 30% мляко… Твърди се, че млякото придава лека сладост, което би се понравило на нежната част от населението. Питието може да се намери само на остров Хоккайдо

9794884b34d0070dNEEDS Cheese Drink

Ако имате нужда от сирене в течна форма, тази напитка би трябвало да е вашият избор. Предлага се отново в няколко вида – обикновен и плодов!

 

 

 

 

 

 

 

морска вода

“Hawaiian Deep-Sea Water”
Учили са ни, че морската вода не е за пиене, нали? Но в Япония има такива жадни за морска вода хора, които дори дават пари, за да си купят от нея! Или по-специално от хавайската дълбокоморска вода. Производителят й твърди, че на ден се бутилират над 200 хил. парчета и едвам смогва да удовлетвори търсенето в Япония.

Placenta Drink
Розовият етикет ясно сочи за кого е предназначена напитката с плацента – жените, които правят всичко възможно да останат млади. Като част от процедурите за красота, всяка дама би могла да разчита и на подобен „приятел“.

placenta_pa40

За информация, плацентата е свинска.

 

 

 

 

Unagi-Nobori soda

unagi_nobori.img_assist_custom

Специален екстракт от змиорка е главният виновник за името на содата. Японците считат, че морското животно е ценен източник на енергия, особено в най-горещите и влажни летни дни. Интересно дали вкусът е на жива змиорка или леко опечена…

okkikunaarepi-ti.thumbnailOkkikunare Drinks

В буквален превод – „напитка, която ги прави големи“. Розовото сокче се предлага с вкус на ябълка, праскова и манго и е популярно сред тийнейджърките в Япония. Компанията производител обяснява, че залага на тропическо растение, което стимулира женската хормонална система и така подпомага увеличаването на женския бюст.

Вашият коментар