Затворническа комедия става поредният корейски хит

„През изминалата година корейският филмов топ 10 за всички времена бе най-накрая разтърсен от навлизането на цели два нови претендента – „Thieves“ и „Masquerade“. Изглежда промяната ще продължи и занапред, защото нова продукция надвиши прага от 10 млн. зрители и се присъедини към челните места.
The Gift of Room 7″ е затворническа комедия, в която участват някои от най-популярните корейски актьори в зряла възраст, начело с чаровния Рю Сънг Рьонг, когото видяхме като довереното лице на краля в „Masquerade“.
Неговият герой е обвинен и осъден за убийство престъпник, с ум на 6-годишно дете, който бива вкаран в затвора и се озовава в килия заедно с едни от най-закоравелите представители на криминалния контигент. За съжаление животът му в затвора без неговата дъщеря е почти невъзможен, поради което неговите съкилийници скрояват невъобразимия план да вкарат малкото хлапе при тях.

В поддържащите роли се изявяват Ким Джонг Де, Пак Уон Санг и О Дал Су, които имат в репертоарите си многобройни превъплъщения като гангстери, лихвари и престъпници и са почти винаги абонирани за ролите на лошите герои.
Във филма отбелязва присъствие и една млада актриса, чиято игра е накарала дори знаменития режисьор Ким Ки Дук да изкаже положителното си впечатление от нея. Макар и епизодична, нейната роля е толкова ключова за филма, че продуцентите решили да я скрият от постера за продукция, както и първоначалните промоционални кадри, включително тя била помолена да не присъства и на пресконференцията на премиерата. Според критиците, превъплъщението на Пак Шин Хе във филма я издига като актриса на ново ниво и се очаква да я превърне в една от най-горещите звезди в киното.
Заради невероятния успех на лентата, създателите му могат да се похвалят със солидна възвръщаемост, надвишаваща 20 пъти разходите по продукцията – нещо, което доста малко филми са способни да постигнат.

Вашият коментар