Кой е начело по продажби в годишната Орикон класация

За трета поредна година на първо място в класациите на Орикон за албуми и музикални DVD-та се нарежда групата „Arashi“. Техният албум „Beautiful World“ води с над 900 хил. продадени копия. Групата изпреварва рекорда на Оное Уосуи от 1974 г. с трите си поредни години като номер едно.
Двата им музикални диска от януари и юни тази година заемат първите две места в годишната класация с продажби съответно от над 700 хил и 673 хил. копия. Обемът на продажбите им за 2011 се изчислява на над 10 млрд йени, близо 4 пъти повече от втория след тях – групата AKB48 с 2.46 млрд йени.

За сметка на това момичетата от „AKB48“ държат първите пет места в категорията за сингли. Те водят в цели 7 категории на Орикон и успяха да изпреварят рекордите на „B’z“ и „Mr.Children“ със своите 5 сингъла, продадени в над 1 млн. копия. Общият им обем продажби от всички носители възлиза на 16.28 млрд. йени, близо 9 млн. копия.

В категорията за нов артист Орикон позиционира на първо място „Kis-My-Ft2“ от Johnny Ent., които повтарят успеха на KAT-TUN от дебютната им 2006 за същата компания, макар и пет пъти по-малко обем на продажбите – 1.47 млрд йени.Второто и третото място са окупирани от корейски групи –  „2PM“ с над 900 млн. йени и „SHINee“ с 870 млн. йени.

Вашият коментар