Историята на един необикновен учител

Романът на Ототака Хиротада от 2010 година – “Daijoubu 3 Gumi” ще бъде филмиран за голям екран. В главната роля ще видим Кокубун Таичи от групата „Токио“. Това е първа нова роля за него от участието му през 2007 в “Shaberedomo Shaberedomo”.
Авторът Ототака е известен най-вече с бестселъра си от 1998 година “No One’s Perfect”, базиран на неговия личен опит като учител в основно училище.
Сюжетът на “Daijoubu 3 Gumi” е драма, чието действие също се развива в класната стая. Главният герой е Акао Шиноске – нов учител, който се придвижва с електрическа количка, защото е роден без ръце и крака.
Самият автор също е без крайници по рождение – болест, известна още като тетра-амелия. Той ще дебютира като актьор във филма в ролята на Акао. Неговият приятел Ширайши (Кокубун), член на борда на директорите, ще му помогне да осъществи мечтата си да стане учител. В книгата историята е разказана от гледна точка на Акао, но филмът ще промени перспективата с тази на Ширайши, който ще споделя различните предизвикателства с приятеля си, докато двамата се опитват да се справят с 28 петокласници.
Всички деца са били подбрани в специално прослушване сред 300 кандидати. Освен това, за да се улови истинската изненада на учениците при вида на новия им учител, първата среща на малките актьори с автора се отлага възможно най-дълго.
Режисьор на филма е Хироки Рюичи, а снимките ще стартират в началото на следващата година. Планира се продукцията да бъде пусната през 2013 година.

Вашият коментар