Отличените на филмовите награди „Hochi 2011“

36-те филмови награди „Хочи“, които се присъждат от едноименното медийно издание, бяха връчени преди няколко дни. За разлика от миналогодишния почти безапелационен победител „Akunin“, този път отличените филми бяха няколко. Специална награда бе присъдена на 99-годишния режисьор Шиндо Кането за най-новата му продукция, както и на починалия актьор Харада Йошио за последния му филм.
Награденият за най-добър филм “Youkame no Semi”(„Rebirth“)- разказва за младата Ерина (в ролята е Иное Мао), която се опитва да открие истината за своето минало, за да разплете настоящото си положение – бременна от женен мъж. Тя се впуска в търсене на мястото, където е живяла като дете, когато е била отвлечена от любовница на баща си.
Вторият фаворит на церемонията е филмът „Tsumetai Nettaigyo“(Cold Fish), базиран на истински събития. Авторът на фрапиращия „Love Exposure“ отново разкрива по своя неповторим начин взаимоотношенията между хората и техните маски пред обществото, с което заслужено получава награда за най-добра режисура.

Победителите, разпределени по категории, са:

* Най-добър филм: “Youkame no Semi”
* Най-добър чуждестранен филм: „Moneyball“
* Най-добър актьор: Сакаи Масото (“Bushi no Kakeibo,” “Nichirin no Isan,” “Tsure ga Utsu ni Narimashite”)
* Най-добра актриса: Нагасаки Хироми (“Yoi ga Sametara, Uchi ni Kaerou,” “Youkame no Semi”)
* Най-добър актьор в поддържаща роля: Денден(“Tsumetai Nettaigyo”)
* Най-добра актриса в поддържаща роля: Миямото Нобуко (“Hankyu Densha: Katamichi 15-fun no Kiseki”)
* Най-добър режисьор: Соно Сион (“Tsumetai Nettaigyo”)
* Награда за дебютант: Сунада Мами (режисьор на “Ending Note”)

Вашият коментар