Японско кино за ценители в София и Варна

Като част от 22-те дни на японската култура в България, традиционно ще бъдат организирани и безплатни прожекции на японски филми в киното в НАТФИЗ в София. Стартът е на 4 ноември от 18.30 часа с филма „Мъжът, който причини буря“(1957). В следващите дни ще бъдат прожектирани „Курортът Акицу“(1962), „Червена носна кърпичка“(1964), „Балада за Имамура“(1983), носител на „Златна Палма“ в КАН, и три филма на Такеши Китано – „Всички ли го правите“(1995) и „Жестоко ченге“(1989) и „Точка на кипене“(1990). Последният ще можете да гледате на 10 ноември.Филмите са озвучени на японски език със субтитри на английски.
Повече подробности за техния сюжет можете да намерите тук .
В рамките на три дни от днес, 31 октомври, във Варна също ще бъдат излъчени японски филми във Фестивален и конгресен център – Варна.

Ако сте пропуснали да се информирате за пълната програма на 22-те дни на японската култура, обърнете внимание на този документ.
Предстои откриването на изложбата „Пътят на коприната на Икуо Хираяма“, представление на театър НО на 18 и 19 ноември, японски традиционен театър „уцуши-е“ и др.

Източник: Посолството на Япония

Вашият коментар