Как да приемаме тези новини, освен с учудване и усмивка

Напоследък Холивуд много често поглежда на Изток и предизвиква повдигане на веждите със странните си проекти, свързани с Азия.
Първо, отново се заговори за американски римейк на прочутия филм на Пак Чан Ук – „Old Boy“. Този път за негов режисьор е спряган Спайк Лий, а сценарият ще бъде написан от Майк Протосевич, автор на „I Am Legend“. Очаква се историята да не претърпи особена промяна от оригинала.
Преди 6-7 години имаше подобни планове от Стивън Спилбърг, а Уил Смит бе сочен за вероятен участник, но нещата останаха само на ниво слухове.

Второ, бившият губернатор на щата Калифорния, Арнолд Шварценегер, се оглежда за нова роля и то не къде да е, а в продукция на Ким Джи Ун (“The Good, The Bad and The Weird”), с която корейският режисьор ще дебютира в Холивуд. Снимките на филма стартират през септември, а Арни ще поеме ролята на шериф, който трябва да спре мексикански търговец на наркотици да премине щатската граница.

Трето, излезе новината, че специално до Корея е долетял американския филмов продуцент Теренс Чанг, за да се срещне с И Мин Хо. Той стои зад продукции като “Невъзможна мисия II”, „Лице назаем“, „Код Счупена стрела“, а е известен и като един от близките приятели на Джон Ву. Двамата са се срещнали по време на снимките на „City Hunter“, но за момента няма конкретни ангажименти.

И не на последно място е съвместната работа на Джон Ву и Чонг У Сонг по холивудския филм „The Killer”, за която вече писахме.

Макар и бавно, корейското кино усилено гради мостове с най-голямата развлекателна индустрия в света – Холивуд.

Вашият коментар