Най-очакваните корейски филми за тази година

The Front Line (21 юли)

Режисьорът на „Rough Cut“ и „Secret Reunion“ – Чанг Хун, ще ни предложи новия проект, посветен на войната. С бюджет от 10 млн. долара, историята му е свързана с двама стари приятели (в ролите ще видим Шин Ха Гьон и Ко Су), които се срещат неочаквано последната година от Корейската война. С оглед на предишните два интересни филма от арсенала на Чанг Хун, и тук можем да очакваме привидно обикновената история да бъде поднесена по провокативен и оригинален начин.

Sector 7 (4 август)

Фантастичния екшън е вече продаден на 46 страни и се очаква да бъде хитът за това лято в Корея. Sector 7 е първият 3D филм, правен в страната, а негов предуцент е Юн Дже Гьон, създателят на „Haeundae“. В главните роли участват Ха Джи Уно, О Джи Хо и Ан Сонг Ги, които ще се борят срещу гигантско морско чудовище, опитващо се да узурпира нефтената платформа, където работят.

Only You (ноември)

Завръщането на Хан Хьо Джо в компанията на Со Джи Соб е една от най-чаканите романтични истории. Режисьорът Сонг Ил Гун, познат с по-артистичните си проекти, ще представи новата си мелодрама „Only You“ през ноември тази година. Бивш боксьор и млада жена, която бавно губи зрението си са в основата на новия му филм.

La Quotidienne

Една режисьорка, която се завръща към киното след 9 години – И Джонг Хянг, ще ни представи историята за жена филмов продуцент, която губи годеника си в автомобилна катастрофа. Главната роля е поверена на Сонг Хе Гьо. Филмът се определя като потенциален хит заради уменията на И Джонг Хянг да обрисува интимния свят на героите си.

My Way (декември)

Създателят на „Shiri“ и „Taegukgi“ Канг Дже Гьо се заема със следващия си мащабен проект – базирания на истинска история „My Way“. Оглавил класацията за най-скъпия досега корейски филм със своите 28 млн. долара бюджет, военния филм ще изправи един до друг Чанг Донг Гон и Джо Одагири, а покрай тях женски чар ще разпръсква Фан Бингбинг. Действието се развива през Втората Световна война и разказва за корейски войник, който трябва да се бие заедно с японската армия в сражението при Нормандия.

Източник: koreanet

Вашият коментар