Какво са ни подготвили японските телевизии за лятото

Голям избор от различни истории предлагат за лятото японските телевизионни компании. Нови версии на стари истории, обичаната тема за представящото се като момче момиче, разменени души, семейни комедии и исторически приключения – забавленията са гарантирани. В допълнение ще видим нови роли от познати актьори, а млади таланти ще покажат дали са достойни за актьорската професия.
Типично за лятната атмосфера, не се залага на тежки истории и твърде драматични сюжети.

Комедия с разменени тела – „Don Quixote“

На 9 юли започва следващият сериал на Мацуда Шота, в който перипетиите му ще бъдат от свръхестествен характер. Неговият герой е Масатака Широта – работник в център за детска консултация, чиято душа ненадейно се сменя с тази на якудза боса Джин Сабашима и двамата се озовават в тялото на другия. Фокусът ще бъде върху действията на младото тяло на Шота със старата душа и той ще се превърне в герой, спасяващ изгубени деца.

Екранизацията по електронна игра – „Yuusha Yoshihiko to Maou no Shiro“

Ден по-рано по TV Tokyo стартира приказната история с участието на Ямада Такаюки, в която млад мъж ще търси лек за мистериозната чума, разпространяваща се в Япония. В останалите главни роли ще видим Кинами Харука, Муро Цуйоши, Окамото Азуса, Такума Шин и др. Специален гост-актьор ще бъде и Огури Шун.

Романтичната комедия „Zenkai Girl“

Младата актриса Арагаки Юи ще бъде амбициозната Вакаба, която мечтае да стане международен адвокат. След като си намира работа в юридическа фирма, тя получава необичайна задача от шефа си – да се грижи за малкия му 5-годишен син. Покрай тази странична работа Вакаба се запознава с млад разведен баща (в ролята е Нишикидо Рьо) и между двамата избухва привличане.
Fuji TV ще излъчи сериала от 11 юли.

Soredemo, Ikite Yuku

За почитателите на драмата Fuji TV предлага сериалът с участието на Ейта и Мицушима Хикари. 15 години след смъртта на сестра си в инцидент Хироки среща отново нейната най-близка приятелка Футаба. Семействата им все още не са преодолели скръбта, но срещата им дава възможност да се опитат да продължат напред.

Японската версия на A.N.Jell – „Ikemen desu ne“

Оригиналът се казваше „You’re Beautiful“ – история за идол групата A.N.JELL, в която младо момиче трябва да се престори на своя брат близнак, за да не отнеме шанса му да стане звезда.
Главната роля е поверена на Такимото Миори.
Сериалът ще тръгне на 15 юли по TBS.

История в миналото – „Tempest“

Действието се развива през 19 век в Япония. Накама Юки ще се въплъти в млада жена, която иска да завърши обучението си въпреки ограниченията, които са наложени на нежния пол, затова се възползва от отсъствието на брат си и се представя за евнухът Сон Нейон. Така успява да премине изпитите и да стане кралски служител.
За първи път ще видим Накама едновременно в мъжка и женска роля, а един от второстепенните герои ще бъде изигран от певеца Gackt.
Стартът е на 17 юли по NHK.

Поредната версия – „Hanazakari no Kimitachi e“

Романтичната история на Мизуки, Сано и Накацу ще бъде отново показана на малкия екран само 4 години след оригинала.
Главните роли са поверени съответно на Ацуко Маеда, Накамура Аои и Миура Шьохей
Началото на сериала е на 10 юли по Fuji TV.

Семейна комедия „Hanawake no Yon Shimai“

За любителите на комедийните ситуации TBS е приготвила историята на четири сестри и техните приключения. Семейство Ханава се състои от популярният сред жените татко Дайго, вечно влюбената в него мама Сачико и дъщерите им, сред които има разведена, търсачка на богат съпруг, неудачница в любовните връзки и самотница. В ролите ще видим Мизуки Алиса, Канджия Шихори, Кавашима Умика и Кичисе Мичико.

И този сериал започва да се излъчва от 10 юли.

Вашият коментар