Развитието по случая с инцидента на Десонг от Big Bang

Днес бе обявена финалната експертиза от разследването на злощастния инцидент, в който Десонг се озова преди няколко седмици.
На 31 май певецът бе замесен в автомобилна катастрофа, която доведе до смъртта на мотоциклетист. През изминалите дни имаше много спекулации по случая дали Десонг е виновен или починалият е бил в тежко състояние от предходна катастрофа.

Според резултатите на разследващите от Националната служба по съдебна медицина, мотоциклетистът се е ударил в улична лампа и е наранил лицето и гърба си, преди Десонг да се появи на мястото на произшествието. На пресконференция днес полицията обяви „Жертвата е била с тежки наранявания от първия инцидент, но вторият удар от колата на Десонг е последвал след 132 секунди. Заключението е, че загиналият Хьон много вероятно не е починал в рамките на това време.“ Нови доказателства сочат, че Десонг е ударил и влачил тялото на Хьон 22.8 м от мястото, където е паднал първоначално.
Камерата в таксито, от която има наличен запис от инцидента, показва, че Десонг е карал с 10-20 км/ч над разрешената скорост.

Според законите на Корея за превишена скорост и непредумишлено убийство, има вероятност Десонг да бъде осъден на до 5 години затвор или на глоба в размер на 20 хил. долара.

След излизането на резултата от разследването компанията YG Entertainment, отговорна за мениджмънта на Big Bang, в кратко интервю за Yonhap News, заяви, че „Десонг ще поеме моралната отговорност и ще следва решението на съда.“ Директорът на компанията е добавил, че Десонг в момента е в състояние на шок, поради което ще прекрати всякаква дейност и участия като знаменитост заради тежкия инцидент. Тъй като ситуацията е много болезнена за всички, трудно би могло да се каже нещо за настоящите и бъдещите участия на Big Bang.

Вашият коментар