Какво се крие за имената на най-популярните корейски попгрупи

Вероятно всички фенове са наясно с идеята, която стои зад името на любимата им корейска група, но е почти сигурно, че не са любопитствали за останалите съществуващи от жанра. Наскоро soompi даде кратко и ясно обяснение за названията на най-популярните к-поп формации в момента.
Креативността на корейските продуценти е наистина неоспорима.

2AM – 2 часа през нощта е времето, когато хората стават емоционални и преосмислят станалото през деня. Основната цел на групата е да създадат песни, които да изразяват подобни емоционални и дълбоки чувства.

2PM – 2 часа на обяд е времето на най-висока активност. Основната тенденция на групата са енергичните и страстни парчета.

2NE1 – името им идва от New Evolution of the 21st Century – „нова еволюция на 21 век“.

4minute – тук са заложени две значения. Според първото, момичетата от групата ще ви очароват само за 4 минути, а според второто, те ще се стараят да са добри всяка една минута.

After School – в превод „след училище“. Символизира чувството на свобода, което децата усещат след края на занятията, и весело се наслаждават на свободното време.

BEAST- абревиатура от Boys of East Standing Tall – „момчета от изтока, стоящи на високо“.

Big Bang – името идва от прочутата теория за Големия взрив, с който е създадена вселената. Групата прилича на „голям взрив“ – буквално взривяват цялата музикална индустрия с талантите си.

C.N.BLUE – C.N. е съкращение от code name /кодово име/, а съчетанието от букви BLUE описва четирите участника в групата: „Burning“/Огненият И Джон Хьон, „Lovely“/Милият Канг Мин Хьок, „Untouchable“/Недостижимият И Джон Шин и „Emotion“/Емоционалният Чон Йонг Хуа.

DBSK – съкращение от Dong Bang Shin Ki, което в превод от корейски означава „изгряващите богове на Изтока“.

FT Island – името се разшифрова като „5 treasure island“ или „островът на петте съкровища“, намеквайки за музикалните таланти на петимата от групата.

f(x) – тук явно някой любител математик е измислил името, защото представлява математическа функция, в която х е променливата, символизиращата различните таланти на момичета. Освен това второто обяснение, което се дава официално, свързва f с думата flower /цвете, а х с ХХ(женската хромозома).

KARA – произхожда от гръцката дума „chara“, която означава радост, а групата я интерпретира като „сладка мелодия“.

miss A  – името означава, че талантите на момичета са толкова големи, че ще станат най-добрите.

MBLAQ – първите букви от съчетанието Music Boys Live in Absolute Quality, което в превод означава нещо като „музикални момчета, живеещи в абсолютно качество“.

RaNia – съкращение от RegenerAtion Networked Idol of Asia. Тук преводът е доста труден :), но е нещо като „съживяващ мрежата идол на Азия“.

Secret – в превод името означава „тайна“. Мотивът да изберат думата е, че искат да разкрият на света всички свои таланти, които крият, за да се прочуят.

SISTAR – комбинация от Sister/сестра и Star/звезда оформя името на групата и означава, че са като сестри и ще станат големи звезди.

SHINee – името им идва от английската дума за „светя“ – shine и затова се произнася „шайни“. Символ на хора, които винаги в центъра на вниманието.

SNSD (Girls’ Generation) – накратко от So Nyeo Shi Dae, което в превод на английски е Girls’ Generation или на български „поколение момичета“, с което са искали да кажат, че е дошло времето тези момичета да покорят света…

SS501 – SS идва от super star/суперзвезда, а 501 символизират, че петимата членове на групата са обединени като един.

Super Junior – преди още да измислят името на групата, момчетата били наричани Junior /младши, защото били най-малките в компанията. След като всеки от тях показал разностранни таланти, формацията им получила и добавката Super – нещо като най-добрите младежи.

T-ara- името им идва от английската дума за „корона“ – Tiara и намеква за превръщането им в кралици на музикалната индустрия.

U-KISS – отново съкращение. Идва от Ubiquitous Korean International Super Star или „Вездесъщи корейски международни суперзведи“.

Wonder Girls – в буквален превод „Момичетата-чудо“ – група, която ще може да удиви всички.

Вашият коментар