Такаши Мийке се заема с “Gyakuten Saiban”

Филмът, базиран на електронна игра, “Gyakuten Saiban” с главен герой Хироки Наримия ще бъде под режисурата на известния Такаши Мийке. Към актьорския екип се включват Мирей Киритани като Мая Фей и Такуми Сайто в ролята на злодея Майлс Еджуорт. Главният герой е познатият от английската версия на играта Феникс Райт.
Началото на развлекателната серия за геймъри е през 2001, когато излиза първата й версия. От тогава съдебният сюжет, обвит с мистерии и приключения, получава голямо разпространение, пригоден дори за Nintendo DS и Wii.
Историята във филма ще се развива в паралелен свят на Япония, където увеличаващите брутални престъпления водят до създаването на нов вид съдебна система. При нея скоростта на разрешеване взема превес пред тежките доказателства, а прокурор и защитник се изправят в директен двубой един срещу друг и трябва за 3 дни да обосноват своята теза. Така двете страни са в състезание с времето при краткия процес, подобно на развитието на действието в самата игра.
Продуцентската компания е планирала да използва много компютърни ефекти и е изградила голяма съдебна сцена в студиото в Киото, където се развива основното действие на филма. Премиерата на “Gyakuten Saiban” (“Ace Attorney”) ще бъде в началото на 2012 г.

Източник: Tokyograph

Вашият коментар