Якушо Коджи в ролята на японски военен стратег

Японският актьор Якушо Коджи („Eureka“, „Tokyo Sonata“) е избран да участва във филма “Rengo Kantai Shirei Chokan: Yamamoto Isoroku” под режисурата на Нарушима Изуру. Той ще се въплъти в образа на адмирал Ямамото Исороку – командир на японските военноморски сили по време на Втората световна война в Пърл Харбър.
Филмът има бюджет от 1 млрд. йени и е разработван през последните четири години. Целта му е да представи личността на Ямамото в светлина, непозната на публиката досега, и да покаже какъв би трябвало да бъде един японски водач.
Военният стратег е роден през 1884 година и завършва през 1904 г. Имперската военноморска академия. След това Ямамото служи в Руско-японската война. През 1923 г. е повишен в чин капитан, малко след като преминава курсове в университета „Харвард“. Издигането му във военната йерархия продължава и след това.
Известна е неохотата му, с която е приел започването на войната на Япония с Щатите, както и несъгласията му с много от военните действия, предприети от собствената му страна по време на Втората световна война. Въпреки това негово дело е планираната атака на Пърл Харбър, с която Япония се е надявала да попречи на Америка да се намеси в операциите й в Тихоокеанския район.
След загубата на битката при Мидуей, Ямамото умира през 1943 г. по време на полет към Соломоновите острови, когато самолетът е пресрещнат от американски изтребители.
Филмът ще представи Ямамаото като човек, който е обичал мира, уважавал е своите подчинени и е страдал след получаването на лидерството. Екипът на продукцията описва японския военен като решителна личност с усет към международните отношения и с оглед на скорошните трагични природни катаклизми се надява да представи значението на един истински лидер.
Военните действия във филма ще разчитат изцяло на компютърните ефекти и графика. Снимките са започнали преди няколко дни, като ще бъдат използвани и военни места с разрешението на Министерството на отбраната на Япония. Премиерата на продукцията е обявена за 23 декември 2011.

Вашият коментар