Такаши Мийке с римейк на КАН

Преди няколко дни екипът на филма „Ichimei” стъпи на червения килим на международния фестивал в КАН. Режисьорът Такаши Мийке заедно с продуцента Джереми Томас и един от главните актьори – Ейта, бяха сред хората, които представиха пред публика историческата 3D продукция.
Филмът е римейк на „Harakiri“ на Масаки Кобаяши от 1962 г. и ще се състезава за голямата награда. Оригиналът е абсолютна класика и освен трагичните нотки и впечатляващите визуални картини, в това число и изключителни бойни сцени, използва елементите на жанра си, за да изрази и своебразна критика към японското феодално общество.
В главната роля е кабуки актьорът Абизо Ичикава, който играе бедният самурай Ханширо Цугумо, който пристига във феодално имение на местен лорд с искането, че търси подходящо място да извърши сепуку (ритуално самоубийство). Владетелят обаче приема молбата му като блъф след множество подобни случки с други самураи, търсещи подаяния. Но истинският мотив на Цугумо е всъщност последната част от неговото отмъщение.
Във филма ще видим, освен Ейта, Коджи Якушо и Хикари Мицушима.

Премиерата на филма в Япония ще бъде през октомври, а доколко успешен е опитът на Мийке, ще видим след обявяването на наградените в КАН.

Вашият коментар