Космическият проект на Ватанабе Кен

Високобюджетен филм за астероидната проба Хаябуса привлече в главната роля известния японски актьор Ватанабе Кен. Неговият герой е изграден по образа на истинска личност – ръководителя на космическия проект Джуничиро Кавагучи. Отделно от това, актьорът ще отговаря и за самия филм като част от екипа на режисьора Томоюки Такимото (“Ikigami”).
Сценарият на “Shouwakusei Tansaki Hayabusa” е базиран на работата на журналиста Казума Ямане, но включва детайли от разказите на над 50 души, които са били интервюирани, като участници в тази мисия. Филмът ще разкаже за предизвикателствата, пред които е изправен екипът, който ръководи полета на Хаябуса до астероида Итокава и обратно.

Това е първата успешна мисия, която донася на Земята проба от астероид. Краят на истинския проект приключва едва миналата година, когато космическият герой се завръща обратно и в момента тази история е тема в още два допълнителни филмови проекта, единият от които е на „20th Century Fox“ с участието на Такеючи Юко.
Останалите участници в “Shouwakusei Tansaki Hayabusa” ще бъдат обявени много скоро, а в момента целият екип минава техническа подготовка, за да се подготви за терминологията, използвана във филма. Снимките стартират края на май, а се очаква готовата продукцията да бъде пусната в началото на 2012 година.

Източник: tokyograph

Вашият коментар