Азиатски летища сред най-добрите в света

Международното летище „Инчон“ в Сеул е оглавило класацията за „Най-добро летище в света“, която се прави всяка година.
На церемония, проведена в Делхи, за шеста поредна година корейският терминал заема първото място. Победителят се определя в проучване, базирано на 34 области – 7 от услуги и 27 от удобства и начин на работа. 300 хиляди пътници по целия свят са били интервюирани лично, за да се вземе предвид мнението им при класирането.
Престижната награда е била присъждана само на още едно летище повече от веднъж – това в Дубай (ОАЕ), печелило три години подред.
Летище „Инчон“ е оглавило и класациите за най-доброто в азиатско-тихоокеанския регион и най-доброто с годишен човекопоток от 25-40 млн. пътници.
Междувременно друго корейско летище също е позиционирано в на първо място в категорията за най-доброто с годишен човекопоток от 15-25 млн. пътници – „Кимпо“.
Макар че се присъединява към оценяването едва миналата година, сега „Кимпо“ присъства на шесто място в класацията за „Най-добро летище в света“. Пред него са, освен Инчон, сингапурското „Чанги“, международното летище в Хонг Конг, пекинското и шанхайското „Пудонг“.

Класациите се изготвят от Airports Council International – представителна организация на летищата за целия свят, в която членуват над 1700 компании.

Сеулското международно летище „Инчон“ има голямо разнообразие от забавление, с които да запълни времето на пътниците. Той осигурява шанс да видите признати от Юнеско исторически предмети в специален музей. Въртящи се галерии в основната пътническа зала и ухаеща борова градина за релаксация са едни от отморяващите места, които може да намерите в него. Специално контролирано осветление в някои райони дава възможност за спане или четене на книга. Четири компании държат над 40 безмитни магазина, в приземния етаж може да пазарувате в голям супермаркет, а отделно има медицински център, детски кът, перални, стаи за молитви и масажи.

И да не забравим – впечатляваща футуристична архитектура!

Източник: ACI

Вашият коментар