Специалисти определят най-добрите вокали в Корея

Изданието Chosun News публикува резултатите от проучване измежду множество професионалисти от музикалната индустрия за най-добрите и най-лошите вокали сред корейските поп групи.

В категорията за най-добра пееща група на първо място се озовава 2AM. Специалистите синтезират в едно изречение мнението си – „Главният вокал, заедно с останалите членове, са способни да поддържат гласовете си стабилни през цялата песен, а талантът на всички е над средното ниво.“
На второ място се класират Big Bang, заради „невероятните си музикални умения и впечатляващите усилия на всички като група.“ Трето място печелят Brown Eyed Girls заради отличната им техника на пеене и емоционалното представяне на парчетата им.

В категорията за най-добър вокал в групата разпределението е следното. Първо място е отредено за Джунсу от JYJ. Второ място се поделя между две дами – Тейон от SNSD и Хьорин от SISTAR. Притежаваният и от двете широк вокален диапазон и способността да изразяват емоциите чрез песните са основните причини за тази позиция. Третото място също е споделено. Чангмин от 2AM и Чонг Хьон от SHINee са спечелили специалистите с отличните си вокали и музикални способности.

По-интересната класация обаче е тази за най-лошите певци сред групите.
В категорията за групи на първо място се озовава KARA, за която специалистите казват, че има нужда от допълнителни вокални уроци. Второ място отреждат на After School, където се забелязва честа смяна на членовете й, както и дискомфорт у някои от момичетата, когато са на сцената. Освен това се изтъква и превесът на определени членове в изпълненията за сметка на други, които просто си отварят устата.
Трети се оказват T-ara, а причината е, че момичетата не успяват да намерят собствената си индивидуалност на сцената, което ги прави да изглеждат непохватни.

Най-неприятната категория – за най-лош вокал сред групите, се оглавява от Со Хи от Wonder Girls, чийто глас се чувал само в последните секунди от песните и я правел почти незабележима. След нея се класира Ко Ха Ра от KARA, за която горещо се препоръчва работа най-вече над вокалите й, които според специалистите са слабото й място. Третата позиция е поделена между трима души. UEE от After School, която не можела да покаже никакви емоции и често изглеждала притеснена на сцената; Нана от After School, която въобще не пасвала на целия имидж на групата; и Чансунг от 2PM, който не изразявал достатъчно добре музикалния си талант.

Вашият коментар