Чанг Хьок в драма за крал Седжонг

Макар и доста далеч във времето, SBS обяви хита в есенната си програма – драмата „Deep-rooted Tress„. За основа на сюжета е взета творбата на И Джонг Мьонг, чието действие се развива по времето на крал Седжонг. Ерата е една от най-цветущите за корейския народ, но в двореца се случват убийства седем дни подред. И това става преди обявяването на корейската азбука.
Сценаристите Ким Йонг Хьон и Пак Санг Йонг („Dae Jang Geum“, „Queen Seon-deok“) ще окажат съдействие за оформянето на телевизионната презентация.
До момента е уточнено участието на двама актьори. Хан Сок Кю („White Night“) ще поеме ролята на крал Седжонг – роден гений, който бързо осъзнава бесмислието на властта заради баща си и се опитва да управлява страната, използвайки знанията си. По характер героят му ще изглежда с необходимата достолепна осанка, но ще има буен нрав и понякога ще имитира и най-обикновен селянин.
Вторият актьор, който ще видим в сериала, е Чанг Хьок, който ще изиграе чиновникът Канг Дже Юн. Бивш роб, с изключително упорит характер и безстрашен дух, той губи баща си заради крал Седжонг.
Двамата герои ще се окажат обвързани, независимо от противоречивите чувства между тях, след като Дже Юн оказва незаменима помощ при разрешаването на мистериозните убийства в двореца.
Премиерата на сериала е планирана за 28 септември.

Източник: Hancinema

Вашият коментар