Борбата на Япония с усвояването на английски

Япония въвежда официално от април месец във всички начални училища като задължителен език за изучаване английския. Изключително дръзкият ход от страна на правителството е предприет с цел подобряване уменията на подрастващите и увеличаване на конкурентноспособността спрямо останалите азиатски държави.
Новата програма бе приета след настояванията на бизнес средите, че Япония може да изостане, ако не приеме сериозно комуникацията на английски, сравнено с отношението на Китай и Южна Корея, които взеха мерки още преди години.
Така децата от 5 и 6 клас (10-12 годишните) ще започнат веднъж седмично да имат задължителен час по английски. Целта е да усвоят 285 думи и 50 израза до завършването на основното си образование.
Япония е страната, която окупира дъното на класацията за резултатите от международния изпит TOEFL с изключително нисък брой точки, въпреки че учениците там изучават английски почти шест години. В страната се надяват, че предприетите мерки ще им помогнат да се справят с недостига на бъдещи кадри, способни да комуникират на международно признатия език.

Вашият коментар