Гледат ви се азиатски филми на кино – отидете на СФФ!

Юбилейното издание на София филм фест ще даде възможност на кинолюбителите на азиатски продукции да се докоснат до три много силни заглавия, които обраха през изминалата година няколко награди по фестивали и церемонии.

ЧИЧО БУУНМЕ СИ СПОМНЯ СВОИТЕ НЯКОЛКО ЖИВОТА / UNCLE BOONMEE WHO CAN RECALL HIS PAST LIVES (Тайланд) – в абсурдността на този филм се крие неговото очарование. Възрастен човек се връща в родното си място, за да посрещне смъртта. Там той си спомня за част от миналите си животи и среща духа на съпругата си и отдавна изчезналия си син. Историята е „облечена“ в много мистика и приказна атмосфера с красиви природни сцени. Филмът стана носител на „Златната палма“ на тазгодишния фестивал в КАН и е номиниран за най-добър филм на Хонконгските филмови награди.

Вижте тук за подробности за прожекциите – http://siff.bg/index.php?page=movies&id=264

POETRY(Южна Корея) – Възрастна жена се записва на курс по поезия и след предизвикателство да напише първата си поема, тя се оказва пленена от новия свят, който това изкуство разкрива пред очите й. Докато един ден суровата реалност не я връща обратно на земята от поетичната вселена.
КАН отличи този филм за най-добър сценарий за 2010, а в родна Корея лентата обра наградите за най-добър филм на Филмовата церемония на МВС и фестивала „Grand Bell“, а актрисата Юн Чонг Хи спечели в категорията за най-добро изпълнение на „Blue Dragon Awards“.

Вижте тук за подробности за прожекциите – http://siff.bg/index.php?page=movies&id=323

ЗИМНА ВАКАНЦИЯ / HAN JIA (Китай) – Деца, наслаждаващи се на последния ден от зимната ваканция, скитат заедно и споделят мисли, непривични за невръстните им години. Времето в малкото градче, разположено в северен Китай, минава бавно и меланхолично.
Филмът е носител на наградата „Златен леопард“ от фестивала в Локарно.

Вижте тук за подробности за прожекциите – http://siff.bg/index.php?page=movies&id=284

Източник: София Филм Фест

Вашият коментар