Ушу легенди в “Legendary Amazons”

Известният преди като „Lady Generals of the Yang Family“ филм получи своето официално английско заглавие – “Legendary Amazons”. Филмът отбелязва завръщането на Сесилия Чънг, която отстъстваше няколко години от киното заради семейството си и съпруга си Николас Це.
Известна китайска опера дава основите за сюжета, който се развива по времето на династия Сонг. Мъжете на клана Янг са поголовно избити, затова техните жени – от най-възрастната баба до най-малките сестри, обличат доспехите и повеждат армията към победа. Снахата в семейство Янг – Му Гюинг, е една от емблематичните жени-войни в китайския фолклор и нейният образ ще бъде поет от Сесилия Чънг. Ветеран актрисата Ченг Пей Пей е в ролята на 100-годишната глава на семейството – Ши Тайджун. В екипа са включени и японката Юкари Ошима и тайванският актьор Ричи Рен. Режисурата е поверена на Франки Чан.

Най-впечатляващото участие във филма е свързано с хореографията на бойните сцени. Изготвянето й ще бъде поето от треньора по ушу У Бин – човекът, който превърна момчето Джет Ли в многкратен златен медалист на ушу шампионата. Сред женския актьорски екип се откроява и името на Ге Чунян, която е също ушу шампион от началото на 80-те години, специализирала се в тай-чи и пакуа. Най-известният й филм е „Pride’s deadly fury“ (1983).

“Legendary Amazons” се снима в момента в Монголия и е продукция на компанията на Джеки Чан.

И ако това не е достатъчно за феновете, Рони Ю приготвя своя версия на класическата опера, в която има цял отбор красавици – Мишел Йо, Гонг Лий и Джан Дзъй.

Вашият коментар