Реалните стойности на печалбите на артистите

Националната данъчна агенция на Корея изнесе общата сума на приходите за 21817 знаменитости – 484 млн. долара, което прави средно на човек към 22 хил. долара.
Актьорите, участващи в драми и филми, печелят най-много – средно към 29 хиляди долара на година. Сумата за певците е 22 хил., а за моделите – 8,9 хил. долара.
Средните стойности са спаднали спрямо 2008 г., когато приходът е бил 25 хил.
За сравнение, обикновеният бизнесмен в Корея прави по 22,5 хил. долара на година, което e малко повече от една звезда.
Очакванията се оказват малко по-различни от реалността, нали?
Още повече при официалните суми, които бяха обявени като печалби за компаниите. Да вземем за пример SM. За миналата година KARA и SNSD са й донесли 27 млн. долара само за 3 месеца от японските им изяви!!! TVXQ са постигнали 117 млн. долара в Япония за една година само от продажба на CD-та.
С непрекъснати промоции из всички азиатски страни, една идол група може да направи между 270 и 360 млн. долара за година. Ако към това се добавят и приходите от рекламите, сумата скача на 900 млн. долара.
Но след като всичко това бъде разпределено между звездите, компанията твърди, че останалата част от парите отива за подготовката на новите млади идоли. Така например печалбите от TVXQ са използвани за промоциите на SNSD, но пък по-старите групи като HOT и Shinhwa са „плащали“ тренировките на TVXQ, а SNSD ще финансират следващите нови попълнения на SM и така цикълът продължава.

Източник: koreaboo

Вашият коментар