„Hanji“ с премиера през март

Знаменитият режисьор Им Куон Тек е готов със следващия си филм, 101 подред. Първи ще имат шанса да го видят зрителите на Международния филмов фестивал в Чонджу на 17 март. Градът е известен с производството на висококачествени хартиени изделия от ханджи.
Посветен на традиционния корейски занаят, свързан с изработване на прочутата местна харти, филмът разказва за хора, които са посветили живота си да бъдат майстори в това изкуство.
В главните роли ще видим Пак Джун Хун, чийто персонаж ще бъде държавен служител, който ще се окаже запленен от сложния процес на изработка на ханджи, докато отговаря за реализацията на градски културен проект.
Актрисата Йе Джи Уон ще играе неговата съпруга, а Канг Со Хьон ще поеме ролята на документален продуцент, която иска да възстанови оцелели ръкописи от династията Чосон.

Им Куон Тек изразява надеждите си хората да не броят кой подред е този негов филм, а да го считат за дебютант, тъй като за първи път режисьорът снима с дигитална камера, като за целта е сменил дългогодишния си оператор Чонг Ил Сонг с младият Хуанг Ги Сок.

Източник: 10Asia

Вашият коментар