Какво ще предложат корейските филмови творци през 2011

Прогнозите за 2011 година по отношение на дела на корейските филми спрямо всички останали (базирани на данни от пазара в Корея) са, че ще има лек спад и почти 20 процента надолу от успешната 2006 година, когато са достигнати цели 64 процента. Причините са най-вече заради очакваните продължения на американските хитове като Mission Impossible 4 и Transformers 3.

Корейците все пак са се подготвили добре и през втората половина на 2011 ще привлекат публика с няколко бюджетни продукции.
Един от очакваните филми е ‘Sector 7’ на режисьора Ким Джи Хун с доста солиден бюджет от 8 млн. долара. История за чудовище, което тероризира група работници на нефтена платформа, в която главен герой ще бъде актрисата Ха Джи Уон. Сред останалите участници са О Джи Ху, Ан Сонг Ги, И Хан Уи и др.
Режисьорът Чанг Хун, който създаде хита „Secret Reunion“, ще ни предложи военния епос Battle of Highlands“.

Филмът разказва за южнокорейски и севернокорейски войници, които ще рискуват живота си за победата, докато текат преговори между двете страни. В главните роли ще видим Ко Су и Шин Ха Гюн, както и Рю Сънг Рьонг и Ким Ок Бин.
Друг хитов режисьор – Канг Дже Гю се завръща през декември с продукцията „My Way“, изготвена съвместно с Китай и Япония. Освен корейските актьори Чанг Донг Гон и Ким Ин Гуон, ще видим и японеца Джо Одагири, китайската актриса Фан Бинг Бинг, американеца Майкъл Арнолд и др. Отново темата е военна – корейски войник е заловен от японската армия по време на Втората световна война и по-късно е предаден на немските сили.

Тенденцията от 2010 за военните сюжети няма да отшуми, защото се очакват още подобни заглавия. Макар и с акцент върху комедийния елемент, All Quiet on the Western Front“ също ще ни покаже взаимодействие между войници от Северна и Южна Корея, чакащи да бъде обявен краят на военните действия.

За тези, които искат по-драматични любовни истории, режисьорът Понг Ман Де ще предложи мелодрамата „Trap“. Младата актриса Чонг Съл Ги ще бъде в ролята на тийнейджърка, която ще съблазнява клиенти на местен хотел, сред които ще се окаже и 30-годишен писател, който ще бъде изигран от актьора Ю Ха Джун, познат ни от „The Moonlight of Seoul“ и „The Restless“.

Любителите на музикалните истории ще получат филма „Hype Nation“, който привлече за главните роли Пак Дже Бом (бившия член на групата 2РМ) и Т-ае, която е едно от момичета от RaNia.
Продукцията, която ще бъде снимана изцяло с английски реплики, макар че действието ще се развива предимно в Корея, ще се фокусира върху историята на азиатски и западни отбори от брейк танцьори. Режисьор на лентата ще бъде американският продуцент Йонг Лий, а зрителите ще могат да се насладят и на 3D версия на филма.

С извадки от: hancinema

Вашият коментар