Далекоглед – посока Източна Азия

Шарен калейдоскоп от любопитни азиатски новини, статии и истории от Корея, Япония, Китай

Кино

Какво ще предложат корейските филмови творци през 2011

Прогнозите за 2011 година по отношение на дела на корейските филми спрямо всички останали (базирани на данни от пазара в Корея) са, че ще има лек спад и почти 20 процента надолу от успешната 2006 година, когато са достигнати цели 64 процента. Причините са най-вече заради очакваните продължения на американските хитове като Mission Impossible 4 и Transformers 3.

Корейците все пак са се подготвили добре и през втората половина на 2011 ще привлекат публика с няколко бюджетни продукции.
Един от очакваните филми е ‘Sector 7’ на режисьора Ким Джи Хун с доста солиден бюджет от 8 млн. долара. История за чудовище, което тероризира група работници на нефтена платформа, в която главен герой ще бъде актрисата Ха Джи Уон. Сред останалите участници са О Джи Ху, Ан Сонг Ги, И Хан Уи и др.
Режисьорът Чанг Хун, който създаде хита „Secret Reunion“, ще ни предложи военния епос Battle of Highlands“.

Филмът разказва за южнокорейски и севернокорейски войници, които ще рискуват живота си за победата, докато текат преговори между двете страни. В главните роли ще видим Ко Су и Шин Ха Гюн, както и Рю Сънг Рьонг и Ким Ок Бин.
Друг хитов режисьор – Канг Дже Гю се завръща през декември с продукцията „My Way“, изготвена съвместно с Китай и Япония. Освен корейските актьори Чанг Донг Гон и Ким Ин Гуон, ще видим и японеца Джо Одагири, китайската актриса Фан Бинг Бинг, американеца Майкъл Арнолд и др. Отново темата е военна – корейски войник е заловен от японската армия по време на Втората световна война и по-късно е предаден на немските сили.

Тенденцията от 2010 за военните сюжети няма да отшуми, защото се очакват още подобни заглавия. Макар и с акцент върху комедийния елемент, All Quiet on the Western Front“ също ще ни покаже взаимодействие между войници от Северна и Южна Корея, чакащи да бъде обявен краят на военните действия.

За тези, които искат по-драматични любовни истории, режисьорът Понг Ман Де ще предложи мелодрамата „Trap“. Младата актриса Чонг Съл Ги ще бъде в ролята на тийнейджърка, която ще съблазнява клиенти на местен хотел, сред които ще се окаже и 30-годишен писател, който ще бъде изигран от актьора Ю Ха Джун, познат ни от „The Moonlight of Seoul“ и „The Restless“.

Любителите на музикалните истории ще получат филма „Hype Nation“, който привлече за главните роли Пак Дже Бом (бившия член на групата 2РМ) и Т-ае, която е едно от момичета от RaNia.
Продукцията, която ще бъде снимана изцяло с английски реплики, макар че действието ще се развива предимно в Корея, ще се фокусира върху историята на азиатски и западни отбори от брейк танцьори. Режисьор на лентата ще бъде американският продуцент Йонг Лий, а зрителите ще могат да се насладят и на 3D версия на филма.

С извадки от: hancinema

Вашият коментар