Да споделим любовта си към котките, докато пием кафе

На пръв поглед изглеждат нормални, уютни кафенета, с дивани, чаши за кафе и шкафчета със списания. Ако се вгледаш по-добре, ще забележиш нещо необичайно – котки, които са се разположили, необезпокоявани от посетителите, по различните ъгли, маси или на пода.

Последните няколко години подобни заведения придобиват голяма популярност и наброяват поне стотина в цяла Япония, според онлайн картата за „некокафе“ („неко“ на японски означава котка). Този феномен дори се разпространява и в други части на Азия като Южна Корея и Тайван.
Естествено голяма част от японските кафенета са разположени в района на Токио.
Само срещу хиляда йени за час (около 17 лв наши пари), можете да споделите времето си с някоя от котките или да се радвате на тяхното присъствие, четейки, ровейки се в интернет или пиейки чаша капучино. Учудващо е, че най-честите посетители на некокафето не са застарели персони с плетки в ръце, а 20-30 годишни двойки. Тази тенденция се усилва и с предлаганите в повечето заведения намаления за влюбени. За популярността на котешките места допринасят и любителите на тези животни, които идват само за да ги наблюдават и да споделят снимките на пухкавите си приятели в техните блогове.

Част от посетителите споделят, че обичат да гледат как котките растат, друга част разказват, че нямат възможност да се грижат за домашен любимец и по този начин компенсират тази нужда.

В някои от кафенетата дори приютяват бездомните животинчета, осигурявайки им всички необходими медицински прегледи и давайки им шанс да си намерят добър стопанин сред желаещите клиенти. Едно решение, което несъмнено заслужава адмирации.

Източник: cnngo

Вашият коментар